Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 10 - 2017

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 10 - 2017

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Synology VPN Plus - VPN-app voor Synology-router-eigenaren

Met de officiële Synology VPN Plus-app kunnen mensen die een Synology-router in huis hebben eenvoudiger verbinding maken met hun lokale thuisnetwerk. Doordat deze VPN-app een beveiligde verbinding biedt naar het thuisnetwerk, is het mogelijk om via dat netwerk veilig te internetten op onbeveiligde WiFi-toegangspunten.

Synology VPN Plus is gratis te downloaden en te gebruiken voor eigenaren van Synology-routers.

RadioPublic - podcast-app met honderduizenden podcasts

De app RadioPublic is een nieuwe podcast-app. Deze app bevat meer dan 250.000 handgeselecteerde podcasts met in totaal meer dan 50 miljoen afleveringen. RadioPublic biedt onder andere de mogelijkheid om podcasts te downloaden en offline te beluisteren. Daarnaast is het mogelijk om aanbevelingen te vragen op basis van je interesses aan de 'Podcast librarian', een echte persoon en geen computeralgoritme.

RadioPublic is gratis te downloaden en te gebruiken.

StayInTouch - onderhoud je sociale contacten

Met de app StayInTouch wordt het eenvoudiger om je sociale contacten bij te houden. In de app geef je aan wanneer je voor het laatst contact heb gehad met je vrienden en kennissen en kun je reminders instellen voor wanneer je weer contact op wil nemen. Daarnaast kun je notities bijhouden.

De Engelstalige app StayInTouch is gratis te downloaden en te gebruiken.

BatON - hoeveel accu heeft mijn Bluetooth-accessoire?

Het is niet altijd eenvoudig om te zien hoe het gesteld is met de accu van Bluetooth-accessoires zoals headsets. De app BatON tracht bij te houden hoe vol de accu van dit soort accessoires nog zit en toont deze informatie als notificatie. BatON ondersteunt onder meer headsets en veel Bluetooth Low Energy-accessoires.

BatON is gratis te downloaden en te gebruiken.

Meteor houdt je internetsnelheid bij

De app Meteor is een nieuwe speedtest-app waarmee je kunt kijken hoe snel jouw internetverbinding is. De app is afkomstig van OpenSignal, een bedrijf dat onder andere dekkingskaarten voor 3G- en 4G-verbindingen maakt.

> Lees meer over Meteor.

Belastingaangifte IB 2016

Wanneer je geen ingewikkelde belastingsituatie hebt, kun je de aangifte Inkomstenbelasting doen met officiële aangifte-app van de Belastingdienst. Dat geldt onder andere voor mensen die geen huis hebben gekocht in het afgelopen jaar of die ondernemer zijn.

> Lees meer over de IB 2016-app.

8 interessante verkiezings-apps

Op woensdag 15 maart zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen in Nederland en dat betekent dat veel mensen op zoek zijn naar informatie over partijen, verkiezingsprogramma's en peilingen. We hebben daarom 8 apps die je daarbij kunnen helpen op een rijtje gezet.

> Lees het artikel '8 apps om je voor te bereiden op de Tweede Kamerverkiezingen.

6 handige apps om je accuduur te bekijken

Veel mensen hebben last van 'lege-accu-angst', maar met deze handige apps hou je in ieder geval goed in de gaten wanneer je toestellen leeglopen, bijvoorbeeld in de vorm van een handige live wallpaper of accu-indicator

> Lees het artikel '6 handige apps om je accuduur te bekijken'.

Updates

Google-apps: Gmail, Google Messenger, Google Maps, Gboard

E-mailberichten die verstuurd worden naar Gmail-accounts kunnen voortaan maximaal 50MB groot zijn. Google verdubbelt deze limiet, maar uitgaande mails kunnen (inclusief bijlagen) nog steeds maar 25MB zijn.

De standaard berichten-app op veel toestellen, Google Messenger, heet voortaan Android Messages. De naamsverandering heeft te maken met het feit dat Google wil dat Messages de standaard-sms-app op Android wordt.

Google heeft de Maps-app voorzien van een kleine update met daarin meer informatie op de tijdlijn van je locatiegeschiedenis. Zo zie je, als locatiegeschiedenis ingeschakeld staat, onder andere meer informatie over de bedrijven die je bezocht hebt.

Er is nu ook een officieel bètaprogramma voor de toetsenbord-app Gboard van Google. De testversie van deze standaard-toetsenbord-app bevat nu ook ondersteuning voor Google Translate.

Nederlandse apps: Kobo

Bol.com en Kobo introduceerde vorige week de nieuwe dienst Kobo Plus. Hiermee is het mogelijk om in Nederland voor € 9,99 onbeperkt boeken te 'lenen'. Er is een vrij uitgebreid assortiment, maar niet alle e--books die Kobo en Bol.com aanbieden zijn op deze manier beschikbaar.

Overige apps: Facebook, Appgratis, Pocket, Skype WiFi, Instagram en Twitter

Facebook test momenteel nieuwe functies om zelfmoord te voorkomen. Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen verontrustende Facebook-posts en Facebook Messenger-berichten rapporteren, waarna Facebook actie onderneemt in de vorm van het aanbieden van hulp.

De weggeef-app Appgratis is niet meer. De dienst waarbij elke dag een app gratis werd weggegeven is niet meer beschikbaar en dat kan onder andere te maken hebben met het feit dat apps tegenwoordig tijdelijk eenvoudiger gratis weggegeven kunnen worden in de Play Store.

Ook Skype WiFi verdwijnt en wel eind maart. Met Skype WiFi was het mogelijk om te verbinden met betaalde WiFi-hotspots over de hele wereld en af te rekenen met Skype-tegoed.

De dienst Pocket begon als 'Read It Later' en is nu overgenomen door Mozilla. Voorlopig verandert er nog niets, maar Mozilla is van plan de 'lees het later'-dienst op te nemen in het Mozilla Open Source-project.

Instagram voegt een nieuwe functie toe in de vorm van albums. Hiermee zet je meerdere foto's of video's (tot 10) in één post.

Twitter laat je beter bepalen van wie je notificaties kunt ontvangen. Zo kun je er voor zorgen dat tweets van mensen die je niet volgt en die de standaard-avatar op Twitter gebruiken niet in je notificatie-lijst terecht komen. Ook wordt het mogelijk om tweets met bepaalde woorden te filteren in je tijdlijn.

StayInTouch: Contact reminder

StayInTouch: Contact reminder

De app StayInTouch maakt het eenvoudiger om sociale contacten bij te houden door onder andere te bekijken wanneer je voor het laatst contact hebt gehad. ..
RadioPublic - Free Podcasts

RadioPublic - Free Podcasts

RadioPublic is een nieuwe podcast-app die toegang tot meer dan 15 miljoen gratis podcasts biedt. ..
Synology VPN Plus

Synology VPN Plus

De app Synology VPN Plus is bedoeld voor eigenaren van een Synology Router en biedt een beveiligde internetverbinding en toegang tot lokale bestanden. ..
BatON

BatON

De meeste mensen hebben wel één of meerdere apparaten via Bluetooth gekoppeld aan hun Androidtelefoon Hoe handig zou het dan zijn om op je Androidtoest ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk