Ook Netflix stapt af van zijmenu, aankomende releases prominenter

Ook Netflix stapt af van zijmenu, aankomende releases prominenter

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Hamburger-menu is af

Het menu aan de zijkant van het scherm wordt ook wel het hamburgermenu genoemd, omdat de drie horizontale streepjes die als menu-icoon dienstdoen een gelijkenis vertonen met een abstracte hamburger.

Het afgelopen jaar zijn veel grote apps afgestapt van het menu aan de zijkant om een tweetal redenen. Ten eerste zijn de belangrijkste schermen veel beter zichtbaar bij een menubalk aan de onderkant en hebben bruikbaarheidsonderzoeken laten zien dat gebruikers hierdoor langer gebruik maken van een app. Ten tweede zorgen steeds groter wordende en langwerpigere schermen er voor dat het lastiger wordt om het icoontje in de linker bovenhoek te bereiken.

Netflix geeft vijf belangrijke schermen een permanent plekje in beeld. Naast de homepage zien we daar 'Zoeken', 'Binnenkort', 'Downloads' en 'Mijn profiel'. Die laatste pagina bevat de overige opties die we voorheen in het zijmenu konden vinden, zoals het schakelen tussen profielen en het aanpassen van de instellingen.

Het scherm 'Binnenkort' is nu prominent in beeld. Op deze 'coming soon'-pagina zie je welke releases Netflix binnenkort toe zal voegen en op welke datum dat gebeurt. Daarbij kan het gaan om films die binnenkort in het aanbod van de streamingdienst te vinden zullen, maar ook om nieuwe afleveringen of seizoenen van series. Het scherm laat niet alle nieuwe releases zien, zo doet Netflix ook nog wel eens een surprise-aankondiging zoals met de lancering van de film The Cloverfield Paradox.

Netflix updaten

De update voor de officiële Netflix-app is in de Google Play Store te vinden. Je kunt de app updaten door n de Play Store naar 'Mijn apps' te gaan.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk