Netflix verbetert audiokwaliteit bij streamen van films en series

Netflix verbetert audiokwaliteit bij streamen van films en series
Netflix kondigt aan dat het de kwaliteit van geluid in zijn app naar een hoger niveau heeft getild. Audio zou nu in de praktijk hetzelfde klinken alsof er geen compressie plaatsvindt.

Beter geluid op Netflix

Op Netflix wordt het geluid dat je hoort als je een serie of film bekijkt gecomprimeerd, want op die manier kan je vlot streamen zonder dat te grote audiobestanden je kijkplezier verstoren doordat de app pauzeert om even te bufferen. Sinds 2016 brengt de streamingdienst al Dolby Atmos-geluid met een maximale bitrate van 640 kbps, maar Netflix vindt dat het nu tijd is voor verbetering. 

[readmore articles="198843"]

In een blogbericht kondigt de dienst aan dat geluid nu wordt aangeboden met een verhoogde maximale bitrate van 768 kbps. Volgens Netflix worden bestanden nog steeds gecomprimeerd, maar dankzij deze kwaliteitsverhoging, kan je het verschil met studio-kwaliteit niet langer onderscheiden. Dat zou blijken uit testen van Netflix en Dolby. Kijkers zullen nu nog meer kunnen opleven in een verhaal en je zal nieuwe nuances in geluid kunnen ontdekken, aldus Netflix.

[readmore articles="198294"]

Verschillende Netflix apparaten

Adaptive Streaming

De kwaliteit waarmee je video streamt is natuurlijk afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Dat heet bij Netflix 'Adaptive Streaming'. De algoritmes van de streamingdienst moeten ervoor zorgen dat jij de best mogelijke beeldkwaliteit krijgt waarbij jouw internetverbinding naadloos kan blijven streamen. Toch werd Adaptive Streaming voorlopig enkel toegepast voor video en niet voor audio, want de app selecteerde enkel de audiokwaliteit op basis van jouw internetsnelheid bij het begin van de stream.

[readmore articles="197975"]

Weergave van de werking van Adaptive Streaming

Netflix heeft nu aangekondigd dat de techniek voortaan ook voor het geluid zal worden gebruikt. Stel dat je een erg variabele internetsnelheid hebt, dan zorgen de algoritmes ervoor dat je nog steeds het best mogelijke geluid hebt voor jouw bandbreedte. Bovenstaande grafiek illustreert hoe Netflix de kwaliteit van het geluid laat toenemen van minimaal 192 kbps tot de volledige 768 kbps. Recent maakte de streamingdienst ook een andere nieuwigheid bekend, namelijk top 10 lijstjes die aantonen wat de meest bekeken series en films zijn per genre. 

Lees meer over:
Entertainment

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties