Netflix test top 10-lijsten van populairste films en series

Netflix test top 10-lijsten van populairste films en series
Netflix gaat in het Verenigd koninkrijk nieuwe top 10-lijsten voor de beste films en series van het moment testen. Later zien we ze mogelijk terug in de stabiele versie.

Top 10-lijstjes in Netflix

Op Netflix vind je werkelijk een schat aan series en films ook al zal er binnenkort een gedeelte verhuizen richting Disney Plus. Toch is het niet altijd even eenvoudig om je door de hele bibliotheek van de populaire streamingdienst een weg te banen. Netflix komt daarom met een nieuwe functie, top 10-lijsten voor de populairste films en series. 

[readmore articles="198294"]

Voorlopig gaat het om een test die voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgerold. Vervolgens zullen de ontwikkelaars rekening houden met de feedback van gebruikers om de functie verder aan te passen en mogelijk op termijn naar een bredere groep gebruikers uit te rollen. Netflix maakte het nieuws zelf bekend in een bericht aan zijn investeerders. 

Verschillende Netflix apparaten

Zo werkt het

Volgens de aankondiging zal er een top 10-lijst komen met de populairste series en films en verder komen er aparte lijsten per genre. Zo zullen liefhebbers ook een top 10 van de populairste horror-content op Netflix terugvinden. Top 10-lijsten zouden ervoor moeten zorgen dat kijkers gemakkelijker de juiste content terugvinden, zeker voor wie bijvoorbeeld een totaal ander genre van serie wil proberen waarin hij of zij niet helemaal thuis is. De lijsten zouden wekelijks worden bijgewerkt.

[readmore articles="197212"]

Wat verder ook interessant is aan de nieuwe weergave, is dat we nu pas voor het eerst te weten komen welke content het populairste is op de dienst. Netflix heeft altijd erg afwijzend gereageerd op het delen van kijkcijfers voor de films en series op zijn platform. Met de top 10 lijsten geeft het bedrijf nog steeds geen echte cijfers, maar het geeft wel een indicatie welke producties het beste scoren.

Wat denk jij van de nieuwe functionaliteit die Netflix uitprobeert? Denk je dat het een succes wordt? Ben jij soms weleens de weg kwijt in de reusachtige bibliotheek van de streamingdienst? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. 

Netflix - twee gebruikte logo's

Lees meer over:
Entertainment

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties