Netflix vraagt toestemming tot je fysieke activiteit, maar met een goede reden

Netflix vraagt toestemming tot je fysieke activiteit, maar met een goede reden
Een aantal Netflix-gebruikers is geschrokken omdat Netflix plotseling toestemming vroeg om hun fysieke activiteit te meten. De streamingsdienst legt uit dat het slechts deel uitmaakte van een test.

Fysieke activiteit meten

Een kleine groep gebruikers vroeg Netflix om een verklaring toen ze merkten dat de streamingdienst plotseling toestemming vroeg tot de gegevens van hun fysieke activiteit. Dat is natuurlijk niet meteen het verzoek tot een toestemming die je verwacht van een streamingdienst, en sommige gebruikers stelden vast dat Netflix die toestemming verkregen had zonder dat ze daar zelf toestemming voor gaven.

[readmore articles="200243"]

The Next Web vroeg om een verklaring van Netflix, en kreeg te horen dat het om een test ging met als doel om de streaming-ervaring van gebruikers te verbeteren. "Dit maakte deel uit van een test waarmee we het afspelen van video's willen verbeteren wanneer gebruikers onderweg zijn. Slechst enkele accounts maken deel uit van de test en we hebben geen plannen om de test breder uit te rollen", zo luidt de verklaring van de streamingdienst.

[readmore articles="199083"]

Tweet gericht aan Netflix

Streaming onderweg

Het is niet helemaal duidelijk op welke manier Netflix je streaming-ervaring voor onderweg wilde verbeteren, maar het lijkt erop dat de dienst gebruik wil maken van een nieuwe machtiging 'Fysieke activiteit herkennen' uit Android Q. Daarmee wordt onder meer de accelerometer en de gyroscoop gebruikt om verplaatsing vast te stellen. Mogelijk wil Netflix zijn systeem voor het bufferen van video aanpassen aan de wisselvallige kwaliteit van mobiele verbindingen vanuit een bus of trein. 

De test zou alvast beëindigd zijn. Zie jij dat Netflix op jouw telefoon om de machtiging heeft gevraagd? Heb jij soms last van een instabiele verbinding tijdens het streamen vanuit een bus of trein? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Entertainment

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer