Netflix in Nederland: onbeperkt films en series streamen voor 8 euro per maand

Netflix in Nederland: onbeperkt films en series streamen voor 8 euro per maand

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Netflix

De Amerikaanse dienst Netflix begon met een interessant verdienmodel: mensen konden een abonnement afsluiten en konden dan een aantal films huren, die ze thuisgestuurd kregen. De DVD's mocht je dan zo lang houden als je wilde en wanneer je de DVD's terugstuurde kon je weer nieuwe films huren. Inmiddels doet Netflix ook al jaren aan online film- en serieverhuur. Films kunnen onder andere bekeken worden op de computer, PS3, Xbox en op mobiele apparaten. In de Verenigde Staten is Netflix zo populair dat het bedrijf daar zelf series produceert en uitbrengt.

We wachten in Nederland al een tijdje op Netflix en de komst naar Nederland wordt dan ook door veel mensen gezien als de eerste stap in de richting van een fatsoenlijk alternatief voor het downloaden van series en zelfs het afsluiten van een tv-abonnement. Het aanbod zal dan nog wel flink toe moeten nemen, maar dat zal volgens Netflix zeker gebeuren de komende tijd. In de Nederlandse selectie zijn veel (recente) Nederlandse films opgenomen. Daarnaast zijn ook veel registraties van cabaretuitvoeringen te zien. Nederlandse series ben ik nog niet tegengekomen, maar volgens een interview dat RTL met Nederlandse Netflix-medewerker Joris Evers had, zullen deze worden toegevoegd aan de selectie. Overige series zijn voor een groot gedeelte Nederlands ondertiteld en kinderseries en -films zijn Nederlands nagesynchroniseerd.

Netflix voor Android

Andere diensten

Momenteel zijn er in Nederland al verschillende alternatieven beschikbaar, zoals Pathé Thuis en MovieMaxOnline. Beide hebben echter geen Androidapp beschikbaar, maar een applicatie voor Pathé Thuis lijkt er wel aan te komen. Een andere grote speler in Nederland die de rechten heeft voor veel series is RTL. Dit bedrijf heeft deze zomer de online tak van Videoland overgenomen om een Netflix-achtige dienst aan te bieden. Het bedrijf wilde het eerste bedrijf zijn in Nederland dat een vaste prijs zou vragen voor het onbeperkt streamen van films en series.

Het aanbod in Nederland is dus nog vrij beperkt, maar ook in de Verenigde Staten is het aanbod van series niet volledig: tv-zenders willen graag hun eigen streamingdiensten promoten. Daarnaast is in de Verenigde Staten nog een ander alternatief: Hulu. Vaak worden series óf door de één, óf door de ander aangeboden. Om een compleet aanbod te krijgen, is het dan vaak noodzakelijk om meerdere abonnementen af te sluiten. Een goed voorbeeld hiervan is dat de tv-zender HBO zijn eigen series, waaronder het populaire Game of Thrones, alleen via zijn eigen streamingdienst HBO Go aanbiedt. Het lijkt er op dat we in Nederland een vergelijkbare situatie gaan krijgen, waar spelers als RTL en Netflix gaan concurreren op het gebied van content.

Netflix voor Android

Beschikbaarheid

Netflix is vanaf nu verkrijgbaar. De applicatie kun je installeren door op de onderstaande knop te drukken. Wanneer je een account aanmaakt, kun je Netflix een maand gratis proberen. Daar moet je wel je creditcardgegevens voor opgeven of via iDeal 1 cent naar Netflix overmaken. Je geeft daarmee Netflix toestemming om maandelijks €7,99 te incasseren als de proefperiode afgelopen is. Op deze pagina kun je je aanmelden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk