Netflix brengt nu geluid van "studiokwaliteit" op telefoons

Netflix brengt nu geluid van "studiokwaliteit" op telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix heeft een nieuwe geluidscodec waarmee de kwaliteit van geluid wordt verbeterd. Series zijn beter te verstaan in luidruchtige omgevingen, en Netflix schakelt vlotter van kwaliteit afhankelijk van je internetverbinding.

Netflix-geluid

Netflix komt in de Android-app met belangrijke verbeteringen op het vlak van geluidskwaliteit, dat zegt de streamingdienst in een blogbericht. Allereerst is geluid beter verstaanbaar wanneer je video's bekijkt in een luidruchtige omgeving, en dat is handig voor bijvoorbeeld gebruikers die ook geen headset met Active Noise Cancelling (ANC) gebruiken.

Netflix kon de geluidskwaliteit verbeteren in de Android-app door gebruik te maken van de xHE-AAC-codec. De dienst stelt dat die een groter dynamisch bereik, en dus een rijker geluid heeft. De app biedt daarnaast ook ondersteuning voor het naadloos wisselen van bitrate. Dat wil zeggen dat je geluidskwaliteit kan worden aangepast afhankelijk van je internetsnelheid, en dat wisselen doet Netflix op een manier waarbij de overgang nauwelijks merkbaar is.

Netflix brengt nu geluid van "studiokwaliteit" op telefoons

Gebruikers tevreden

Netflix voerde ook al A/B-testen uit om zo de meerwaarde van de nieuwe codec te onderzoeken. Een deel van de app-gebruikers kreeg de nieuwe geluidsfuncties voorgeschoteld en bij het overige deel was het oude systeem actief.

Gerelateerde artikelen

Volgens Netflix gingen gebruikers met de nieuwe codec de streamingdienst meer op hun telefoon gebruiken en ze gebruikten hun telefoon minder met het maximale volume actief. Verder pasten gebruikers ook minder het volume aan, en dat wil zeggen dat ze veelal meer tevreden waren over het volume van hun Netflix-app. Tot slot merkte Netflix dat gebruikers die de nieuwe codec hadden, ook meer series gingen kijken met geluid dat afkomstig is van de ingebouwde speakers van hun smartphone.

De xHE-AAC-codec werkt nu op telefoons met Android 9 Pie of een recentere Android-versie, maar je moet wel je app updaten naar de laatste versie. Merk jij verbeteringen op? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk