Netflix gaat het delen van accounts aanpakken

Netflix gaat het delen van accounts aanpakken

Netflix account delen

Netflix is bezig met het analyseren van gebruikersdata waarbij het bedrijf voornamelijk kijkt naar de apparaten die worden gebruikt om te streamen en de momenten waarop er gestreamd wordt. Hierdoor kan de streamingdienst erachter komen op welke manier abonnees gebruik maken van Netflix en of ze misschien hun account met anderen delen.

Netflix kun je op je smartphone, tablet, smart-tv, laptop of streamingapparaat kijken. Het basisabonnement kost € 7,99. Voor het standaard en premium-abonnement betaal je respectievelijk € 10,99 en € 13,99. Bij het eerste abonnement kun je slechts op één scherm tegelijkertijd kijken. Het standaard abonnement geeft je de mogelijkheid om op 2 schermen tegelijkertijd te streamen en bij het duurste abonnement zijn dat 4 schermen. Netflix biedt dus de mogelijkheid om het streamen met gezinsleden te delen.

Er worden daarnaast ook veel accounts met vrienden gedeeld. Hiervoor worden de inloggegevens onderling uitgewisseld en de kosten onderling gedeeld. Dit gebeurt veel maar Netflix staat dit officieel niet toe.

Netflix

Klantvriendelijke beperkingen

Netflix wil de bevindingen uit de analyses in de toekomst gebruiken om abonnees die hun account delen beperkingen op te leggen. Het is nog niet bekend hoe Netflix dit gaat doen maar volgens chief product officer, Greg Peters, zal het wel op een klantvriendelijke manier gebeuren. Een mogelijke manier is het beperken van het aantal ip-adressen dat gebruikt mag worden. Netflix zou een overtreder ook een waarschuwing kunnen geven en/of het account tijdelijk pauzeren of stopzetten.

Het is voor Netflix heel belangrijk dat ze geen kwaad bloed zetten onder hun abonnees. Tenslotte is de concurrentie moordend. Disney+ biedt zijn content aan voor 6,99 euro per maand, IMDb TV komt naar Europa en Videoland komt ook met scherpe prijzen om de hoek kijken.

Uit de laatste kwartaalcijfers van Netflix is gebleken dat er 6,8 miljoen abonnees bij zijn gekomen. Dat is minder dan de streamingdienst op gehoopt had. Vooral in de Verenigde Staten vielen de cijfers tegen en dat komt waarschijnlijk door de prijsstijging van de abonnementen. De komst van Disney+ en Apple+ hebben de groei van Netflix ook geen goed gedaan. In de rest van de wereld steeg het aantal nieuwe gebruikers wel volgens de verwachtingen.

Netflix heeft wereldwijd zo'n 158 miljoen gebruikers die een omzet genereren van ongeveer 5,2 miljard dollar. In het derde kwartaal wist het bedrijf 665 miljoen dollar winst te maken.

Netflix

Netflix
Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Meer info

Lees meer over:
Netflix

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties