Onderzoek: Netflix-accounts worden in Nederland op grote schaal gedeeld

Onderzoek: Netflix-accounts worden in Nederland op grote schaal gedeeld

Netflix-account delen

De streaminggigant Netflix heeft de afgelopen tijd gebruikersdata van abonnees geanalyseerd en hieruit is gebleken veel abonnees hun inloggegevens delen met mensen die geen onderdeel van het huishouden zijn. Netflix gaat de bevindingen uit de analyses in de toekomst gebruiken om abonnees die hun account delen beperkingen op te leggen.

De dienst heeft niet aangegeven op welke manier ze dat gaan doen, alleen dat het het op een klantvriendelijke manier zal gaan plaatsvinden. Netflix zou bijvoorbeeld het aantal ip-adressen dat gebruikt mag worden kunnen beperken of de overtreder een waarschuwing kunnen geven en het account tijdelijk pauzeren of stopzetten.

> Nieuw deze week op Netflix

Netflix

Onderzoek 'account sharing'

Dat Netflix met het delen van accounts buiten het eigen gezin geld misloopt blijkt uit een onderzoek van Telecompaper uitgevoerd in het derde kwartaal van 2019: "Uit de cijfers blijkt dat 34 procent van alle Netflix-accounts en zelfs 37 procent van alle Videoland-accounts worden gedeeld met mensen buiten het eigen gezin of huishouden."

Nederlanders delen ook accounts van premium tv-zenders die toegankelijk zijn via apps zoals Fox Sports Go en Ziggo Sport Totaal Go maar dat percentage ligt wel een stuk lager dan bij Netflix en Videoland. "Bij Fox Sport Go gaat het om 9 procent van de accounts, bij Ziggo Sport Totaal Go om 8 procent van de accounts", meldt Telecompaper.

De streamingdiensten worden voornamelijk gedeeld met elders wonende ouders of kinderen, dan wel andere familieleden, vrienden of kennissen.

> Nieuw deze week op Videoland

Binnen het gezin wordt er ook veel gedeeld. Zo wordt 25 procent van alle Fox Sports Go-accounts door meerdere personen in één gezin of huishouden gebruikt. Bij Ziggo Sport Totaal Go bedraagt dat percentage 41 procent en voor Netflix en Videoland is dat respectievelijk 41 procent en 30 procent. Videoland wordt dus vaker buiten het gezin of huishouden gedeeld.

Vind je deze cijfers opvallend of had je het wel verwacht? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Netflix

Netflix
Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Meer info

Lees meer over:
Netflix

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties