Nee, het is geen bedrog: WhatsApp-support appt je nu via WhatsApp

Nee, het is geen bedrog: WhatsApp-support appt je nu via WhatsApp

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je een vraag stelt aan de support-dienst van WhatsApp dan kan deze voortaan via een chatgesprek in de berichten-app contact met je opnemen. Die functie is alvast live voor bètagebruikers. We leggen uit hoe je WhatsApp-support kan onderscheiden van mogelijke bedriegers die zich voordoen als WhatsApp.

Appjes van WhatsApp-klantenservice

Wanneer je bijvoorbeeld vragen hebt over de gegevens die WhatsApp back-uppt of je loopt tegen fouten aan in WhatsApp, dan neem je contact op met support-medewerkers. Dat kan je in de berichten-app makkelijk doen via Instellingen > Help > Contact opnemen. Je kan daar je vraag formuleren en vragen dat de klantenservice van WhatsApp contact met je opneemt.

Voortaan hoeft dat contact niet langer via e-mail te gebeuren, want support-medewerkers kunnen je nu ook een appje sturen. Dat werkt alvast op WhatsApp Beta, en je vraag wordt dan behandeld in een rechtstreeks gesprek met de 'WhatsApp-klantenservice'. Naast die exacte naam verschijnt een groen vinkje. Alleen zo weet je zeker dat je echt met het account te maken hebt van de officiële support-medewerkers.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Nee, het is geen bedrog: WhatsApp-support appt je nu via WhatsApp

WhatsApp-fraude

Dat groene icoontje ter verificatie is belangrijk, want het aantal fraudegevallen die op WhatsApp plaatsvinden is de voorbije jaren enorm gestegen. Androidworld legde daarom al uit hoe je nu het beste kan beschermen tegen op WhatsApp, maar ook hoe je correct aangifte doet van fraude.

Op dit moment kan de WhatsApp-klantenservice alleen via een WhatsApp-gesprek contact opnemen als je de bètaversie van WhatsApp gebruikt op Android of iOS. We verwachten dat WhatsApp de functie op termijn breder zal uitrollen naar gebruikers van de stabiele versie, maar wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

De populairste artikelen over WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk