Routines zijn nog niet in Nederland beschikbaar

Routines zijn nog niet in Nederland beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Routines

De Engelstalige Google Assistent bevat de zeer handige functie 'Routines'. Een routine is een set van acties die elkaar opvolgen naar aanleiding van een commando. Zeg je 'Ok Google, Good morning', dan zal het slimme hulpje een aantal zaken voor jou doen zoals het nieuws afspelen, de lichten aandoen enzovoorts. Helaas zijn deze handige Routines nog niet in Nederland beschikbaar en staat er nog steeds 'Mijn dag' op deze plek in de Google Assistent. De enige plek waar je ze wel kan vinden is in de Google Klok-app.

Nederlandse Routines

Routines in Nederland

Nu duiken er berichten op over de beschikbaarheid van deze Routines in de Nederlandse Google Assistent. Als je namelijk Oké Google, Routines als opdracht aan de assistent geeft, krijg je deze twee opties zien: Routines instellen en informatie over Routines geven. Hieronder zie je een scherm dat je ziet als op de optie Routines tikt.

Nederlandse Routines

Nog niet beschikbaar in Nederland

Deze schermen zijn al een tijdje te zien in Nederland maar doen helaas nog niks. De Routines zelf werken namelijk nog niet en zijn ook niet in de instellingen van de Google Assistent te zien, daar staat nog steeds 'Mijn dag'. Als de Routines in het Nederlands werken, zal deze functie ook in de Google Home-app op het beginscherm moeten staan en dat is ook nog niet het geval.

We hebben Rachid Finge van Google Nederland gevraagd of de Routines daadwerkelijk in Nederland worden uitgerold en hij gaf het volgende statement: "De Nederlandse Google Assistent heeft vooralsnog geen ondersteuning voor Routines. We werken eraan om die ondersteuning toe te voegen. Sommige Nederlandse media hebben de (her)ontdekking van een oude bug verward met de lancering van Routines."

Nederlandse Routines

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk