App van de week: Nederlandse BLOX-app maakt crypto kopen makkelijk

App van de week: Nederlandse BLOX-app maakt crypto kopen makkelijk

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Tijdens de cryptothemaweek is BLOX onze App van de week. Deze Nederlandse app informeert beginnende gebruikers en heeft een eenvoudige interface. We leggen uit wat de voordelen van de app zijn en bespreken ook een paar verbeterpunten voor BLOX.

BLOX-app voor crypto

Met de stijgende populariteit van cryptomunten in 2021 schoten crypto-apps als paddenstoel uit de grond. Het is dus vooral zaak om de beste apps eruit te kiezen. Een app die handig is voor beginners in de cryptomarkt is de app BLOX. De app heeft een goede gebruikservaring en bevat leerrijke informatie over crypto.

BLOX is een app van het Nederlandse bedrijf BTC Direct, dat is een bedrijf dat sinds 2013 dient als een makelaar voor cryptomunten. Je vindt een aanbod van meer dan 50 verschillende cryptomunten in de app en je kan makkelijk de koers volgen per uur, met dag, per dag of in een grafiek die 12 maanden laat zien. Je kan ook je aandeel in verschillende digitale munten opvolgen in de kluis en je overzicht van transacties raadplegen.

Bij elke transactie die je uitvoert, betaal je een relatief lage kost van 1 procent en je kan vanaf 1 euro Bitcoin of andere cryptomunten kopen. Het voordeel van een lage instapkost is dat beginners meer geleidelijk kunnen opbouwen en zo eerst wat ervaring kunnen opdoen met kleine bedragen.

Eenvoudig en veilig

Als je cryptomunten wil kopen via BLOX, dan betaal je via iDEAL, Bancontact, of creditcard. De rekening waarmee je geld stort is automatisch ook de rekening waarmee je later geld opneemt nadat je je cryptomunten hebt verkocht en dat laatste is niet onbelangrijk. Je moet namelijk inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Stel dat een kwaadwillige erin slaagt om je BLOX-account te hacken dan kan hij niet met je geld aan de haal.

Verder biedt de app ook ondersteuning voor tweestapsverificatie (2FA) via Google Authenticator of Microsoft Authenticator. Dat wil zeggen dat je eerst lokaal op je telefoon een unieke code dient te genereren alvorens je kan inloggen op BLOX. 2FA is niet standaard actief, maar je kan het wel activeren vanuit de instellingen. Belangrijk is wel dat wanneer je ooit van telefoon wisselt, je even handmatig je 2FA-account overdraagt naar het nieuwe toestel.

App van de week: Nederlandse BLOX-app maakt crypto kopen makkelijk

Deuren dicht

Een belangrijke troef van deze app is de informatie die je kan lezen over elke soort van cryptomunten. Alles is ook in het Nederlands en bij vragen kan je ook vlot contact opnemen met de supportdienst van BLOX. Uiteraard kan je die niet om advies vragen voor investeringen, maar ze schieten wel te hulp bij praktische en technische vragen.

De simpliciteit en toegankelijkheid is een troef van deze app, maar dat kan tegelijk ook werken als een minder goed aspect. BLOX mist soms interessante functies zoals de mogelijkheid om automatisch maandelijks te investeren in een bepaalde cryptomunt. Er is ook nog geen mogelijkheid om een melding op je telefoon te ontvangen wanneer een specifieke cryptomunt een bepaalde prijs heeft bereikt, al wordt er wel aan zo'n functie gewerkt, dat wist BTC Direct aan Androidworld te vertellen in een interview. En al laatste bestaat BLOX ook enkel als app en heeft het geen platform op desktop.

Let er wel op dat cryptomunten erg volatiel zijn, en dat brengt absoluut risico's met zich mee. Welke app gebruik jij om Bitcoin of 'alt coins' te kopen? Misschien verkies je een mobiele wallet of hardware wallet boven een exchange zoals BLOX? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

BLOX crypto trading - bitcoin kopen zonder wallet

BLOX crypto trading - bitcoin kopen zonder wallet

De voorbij maanden schoot de koers van Bitcoin en alternatieve cryptomunten, of 'alt coins', de hoogte in. Steeds meer particuliere beleggers en bedrijven zoeken naa ..

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Heb je tips of ideeën voor de cryptoweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Dit weekthema wordt gesponsord door BLOX. BLOX heeft geen invloed op de inhoud van de artikelen die de redactie van Androidworld publiceert.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk