Muziek op je Android-telefoon voortaan te bedienen vanuit Windows

Muziek op je Android-telefoon voortaan te bedienen vanuit Windows

Your Phone-app

Your Phone Companion, de volledige benaming van Microsofts app, dient als verbinding tussen je Windows 10-computer en een Android-telefoon. Het grootste voordeel van de applicatie, is dat je in de praktijk niet om hoeft te kijken naar je telefoon voor notificaties: ze komen allemaal binnen in de notificatiebalk van Windows. Eigenaren van Samsung-telefoons hebben nog iets meer geluk, voor de Samsung-telefoons is het namelijk mogelijk om je telefoon te bedienen vanuit de Your Phone-app op Windows 10. Voor alle telefoons is het mogelijk om foto’s over te zetten.

Muziekbediening vanaf Windows 10

Zo zou de muziekbediening in de Your Phone-app eruit komen te zien

Gelukkig komen er ook steeds meer functies beschikbaar voor gebruikers die geen telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf in bezit hebben. Eind april kondigde Microsoft aan muziekcontroles naar zijn Your Phone Companion-app te brengen – weliswaar in eerste instantie alleen voor gebruikers die de Windows Insiders-versies van Windows 10 gebruiken. Zulke Insider-versies bevatten functies die pas op een later moment voor iedereen beschikbaar komen, zo ook met de muziekbediening. Inmiddels zou de testfase zijn afgerond en komt de functie voor iedereen beschikbaar.

Muziekbediening

Mocht je gebruikmaken van Spotify, dan is de muziekbediening vanaf een Windows 10-computer de gewoonste zaak van de wereld – Spotify paste de functie toe aan zijn desktopapplicatie in Windows. Wat wel nieuw is, is dat je met de Your Phone-app muziek kan bedienen van Amazon Music, Google Play Music, YouTube Music, Pandora, Google Podcasts en Xiaomi Music. Applicaties die de fabrikant standaard op telefoons meelevert, lokale muziekspelers, worden niet door Your Phone ondersteund. Het is onbekend of Microsoft daar op termijn ondersteuning voor toe zal voegen.

Muziekbediening vanaf Windows 10

Onder Windows-specificaties vind je de precieze versienummers terug

Mocht je de functie uit willen proberen, dan dien je ten minste op de oktober 2018-update van het Windows 10-besturingssysteem te draaien. Dat kan je controleren door het startmenu te openen en op het tandwieltje te klikken, waarna je via Systeem en Info bij het kopje ‘Versie’ ziet staan of je de juiste update hebt – vanaf versie 1809 zit je goed. Op Windows 10 dien je verder te bezitten over de Your Phone-app met versienummer 1.20051.93.0 en voor de Android-telefoon dien je de Your Phone Companion-app met versienummer 1.20051.113.0 te draaien. Ga jij de functie gebruiken?

Begeleidende app voor Jouw telefoon - Koppelen me…
Microsoft heeft sinds 2018 zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je een verbinding maakt tussen je telefoon en pc. Je kan onder andere alle no ..

Meer info

Lees meer over:
Windows

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer