Mozilla neemt lees-het-later-dienst Pocket over

Mozilla neemt lees-het-later-dienst Pocket over

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Pocket gaat naar Mozilla

Afgelopen jaar hebben Mozilla en Read It Later al samengewerkt om Pocket te integreren in webbrowser Firefox. Blijkbaar heeft Mozilla daarbij de potentie gezien van Pocket en dat is niet zo vreemd: de dienst heeft maar liefst 10 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Met Pocket is het mogelijk om artikelen op het web op te slaan in een eenvoudig leesbaar formaat, zonder afbeeldingen of advertenties.

Volgens Mozilla is Pocket erg goed in het aanbevelen van content en dat is iets waar het bedrijf al een tijd me bezig is. Naar eigen zeggen wil het bedrijf de meestgebruikte knop, de terugknop, van de troon stoten met een 'vooruitknop'. Dat wil Mozilla doen door te voorspellen welke content de gebruiker nodig heeft of wil zien, iets wat het bedrijf Context Graph noemt.

Toekomst

Hoe de toekomst er precies uit komt te zien voor Pocket als zelfstandige app, is nog niet duidelijk. Mozilla geeft aan dat Read It Later een dochterbedrijf van Mozilla wordt en dat Pocket zal komen te vallen onder het Mozilla Open Source Project, wat inhoudt dat de broncode van Pocket vermoedelijk beschikbaar zal komen voor andere ontwikkelaars.

Op dit moment is Pocket in ieder geval nog in de Play Store te downloaden. De dienst is gratis te gebruiken, maar verschillende functies vallen onder het betaalde Premium-abonnement van 4,49 euro per maand. Daarbij gaat het onder andere om de zoekfunctie, een permanente opslag van offline artikelen en het verwijderen van advertenties.

Bron: Mozilla, via: Android Police

Pocket

Pocket

Met deze applicatie kun je artikelen, blogs en video's opslaan om later terug te lezen in een rustige opmaak. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk