Moovit: interactieve routeplanner voor het openbaar vervoer

Moovit: interactieve routeplanner voor het openbaar vervoer

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Moovit

Moovit is met tientallen miljoenen downloads en honderdduizenden positieve ratings een populaire app te noemen. Het is een interactieve routeplanner die je de snelste en minst drukke routes toont voor het openbaar vervoer. Reistijden en vertrektijden worden telkens vernieuwd, waardoor je een actueel overzicht bij je hebt en niet hoeft uit te gaan van de vastgestelde vertrek- en reistijden.

Je kunt als gebruiker zelf allerlei informatie doorgeven, wat andere Moovit-gebruikers weer kunnen gebruiken en gelijk in kunnen zien. De applicatie laat je routes plotten en biedt de mogelijkheid om favorieten op te slaan, bijvoorbeeld werk, thuis, school enzovoort, zodat je snel routes kunt aanmaken en je kunt gepersonaliseerde notificaties ontvangen over jouw favoriete stations en routes.

Daarnaast kun je sparen voor Moovit-levels, waarmee je enkele extra opties krijgt, zoals het kiezen van een avatar. Deze punten kun je weer verdienen door informatie te delen met andere gebruikers, waardoor het net als Waze ook allemaal een stuk socialer is. Routes zijn uiteraard ook te delen en hoe meer gebruikers er zijn hoe accurater alle informatie wordt, maar met miljoenen installaties zit dat laatste wel goed.

Beschikbaarheid

Moovit is gratis te downloaden door de drukken op de onderstaande knop.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk