Mis nooit meer een groepsgesprek in WhatsApp, kom gewoon later

Mis nooit meer een groepsgesprek in WhatsApp, kom gewoon later

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp laat je nu later deelnemen aan een videogesprek in groepen. Als het gesprek tussen vrienden of familieleden nog bezig is, kan je gewoon later inpikken. Daarnaast kan je het gesprek even verlaten om dan later weer deel te nemen.

WhatsApp-groepsgesprekken

WhatsApp heeft meer functionaliteiten toegevoegd aan zijn videogesprekken voor groepen. Tijdens de coronacrisis zagen we dat die functionaliteit steeds meer aandacht kreeg van verschillende berichtendiensten, en dus ook van WhatsApp. Nadat het maximum aantal deelnemers van videogesprekken werd uitgebreid, gaan gesprekken ook soepeler verlopen.

Het is namelijk mogelijk om op 'Negeren' te drukken wanneer je uitgenodigd wordt voor een videogesprek in groep, maar later kan je alsnog deelnemen, dat zegt WhatsApp op zijn blog. Zolang het gesprek tussen andere deelnemers blijft duren, dan vind je onder het tabblad 'Oproepen'. Een andere handigheid is dat je ook opnieuw kan deelnemen aan een gesprek als je eerder het gesprek hebt verlaten.

Je kan altijd alsnog deelnemen vanaf 'Oproepen'

Je kan altijd alsnog deelnemen vanaf 'Oproepen'

Oproepinformatie

WhatsApp introduceert ook een nieuw oproepinformatiescherm. Van daaruit zie je wie er al deelneemt aan het gesprek en wie er is uitgenodigd, maar er nog niet is. Telkens wanneer je aan een groepsgesprek deel neemt verschijnt eerst dat informatiescherm.

Het oproepinformatiescherm

Het oproepinformatiescherm

Uiteraard blijft ook end-to-end-encryptie actief bij videogesprekken in groep, ook als je het gesprek eerder heb verlaten of pas later arriveert. De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold. Zie jij ze al in WhatsApp? laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.*

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk