Gerucht: Google gaat de Mijn apps-pagina in de Play Store opruimen

Gerucht: Google gaat de Mijn apps-pagina in de Play Store opruimen

Mijn-apps pagina

De Mijn apps-pagina is voor mij de meest gebruikte pagina in de Google Play Store. Dagelijks houd ik het Play Store-icoontje op het homescherm lang ingedrukt om snel via de app-snelkoppeling naar de Mijn apps-pagina te navigeren om de nodige app bij te werken. Op deze pagina vind je nog veel meer handige overzichten:

- een overzicht van alle apps en games die je, met hetzelfde Google-account, op je telefoon hebt geïnstalleerd

- een bibliotheek van alle apps en games die je ooit hebt geïnstalleerd

- een overzicht van alle apps en games waar je bètatester bent

Volgens XDA gaat het overzicht van geïnstalleerde apps en games en de bibliotheek in de toekomst verdwijnen om de Play Store overzichtelijker te maken. Alleen de onderdelen met updates en bèta-programma's zouden dan nog overblijven. Of de andere twee onderdelen ergens anders in de appwinkel zijn te vinden, is helaas niet bekend.

Play Store Mijn-apps pagina

Wat mij betreft mogen beide onderdelen gewoon in de Play Store blijven bestaan omdat ze nuttige informatie verschaffen. Zo zie je bij het onderdeel geïnstalleerde apps en games ook hoeveel opslagruimte je apps en games innemen op je telefoon en een snelkoppeling naar de reviews die je over je apps en games hebt geschreven en welke je nog moet beoordelen.

Play Store Mijn-apps pagina

De wijziging is bij een aantal mensen in versie 19.5.13 van de Play Store te zien, en lijkt op afstand door Google te zijn ingeschakeld. Op de redactie is de oude situatie nog van kracht. Zien jullie in de Play Store de wijziging al? Wat vind je van deze opruimactie van Google? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties