Microsofts Jouw Telefoon-app krijgt meer controle over je telefoon

Microsofts Jouw Telefoon-app krijgt meer controle over je telefoon

Microsoft wil Windows 10-gebruikers minder afhankelijk maken van het ‘fysiek aan kunnen raken’, een doel dat het nastreeft met zijn Jouw Telefoon-app voor Android en Windows. In de meest recente update van Jouw Telefoon, voegt Microsoft vier bedieningselementen toe aan de app.

Jouw Telefoon-bedieningsmogelijkheden

Met de Jouw Telefoon-applicatie op Windows 10 kun je Android-telefoons bedienen zonder ze aan te raken. Vorig jaar voegde Microsoft onder andere bedieningselementen toe voor muziekdiensten en eigenaren van Samsung telefoons kunnen zelfs op afstand een Android-app bedienen. In een recente update zijn een viertal bedieningselementen toegevoegd die de instellingen van je telefoon wijzigen. Microsoft noemt de functie ‘Device indicators’, zo rapporteert Aggiornamenti Lumia.

Met de vier bedieningselementen kun je bluetooth op de verbonden telefoon in- of uitschakelen, de niet-storen modus activeren, het (media-)geluid van de verbonden telefoon dempen en tot slot kan men na de update van Jouw Telefoon de mediaspeler met één klik uitschakelen. Informatie over de laatstgenoemde functie is schaars. Het is dus nog onbekend wat dit precies zal doen, gezien de app momenteel al verschillende muziekspelers kan bedienen.

Nadat de update is doorgevoerd, zijn er wederom minder redenen om de telefoon uit je broekzak te moeten halen om hem te bedienen. Momenteel kun je via de ‘Jouw Telefoon’-app al notificaties van je telefoon ontvangen, afbeeldingen ophalen, sms’jes verzenden en telefoongesprekken voeren. Het bedienen van je telefoon verloopt op Windows via de Jouw Telefoon-app, en voor Android werd de Begeleidende app voor Jouw telefoon ontwikkeld – je kan deze app via de Play Store downloaden.

Uitrol van bedieningsmogelijkheden

Wanneer iedereen de update van Jouw Telefoon ontvangt, is nog onbekend. Aggiornamenti Lumia is voorzichtig in het geven van een indicator en zegt dat de update geleidelijk uitgerold wordt. Zoals bij eerdere updates van deze app gold, zal het enkele weken duren alvorens iedereen deze functies kan gebruiken. Wil je controleren of de update is toegekomen, controleer dan het versienummer van de app op jouw computer – is het v1.21012.195.0 of nieuwer, dan zouden de nieuwe functies in de app moeten verschijnen.

Microsofts Jouw Telefoon-app krijgt meer controle over je telefoon

De bedieningselementen voor Android-toestellen, beeld: Aggiornamenti Lumia

Of er een update vereist is voor de Begeleidende app voor Jouw telefoon, is niet bekend. Tijdens het schrijven van dit artikel was de juiste update nog niet aanwezig op onze Windows-computers. Kreeg jij de functie wel direct aan de praat? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel – laat het in de reactie ook vooral weten wat het versienummer is van de applicatie op jouw telefoon.

Begeleidende app voor Jouw telefoon - Koppelen me…
Microsoft heeft sinds 2018 zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je een verbinding maakt tussen je telefoon en pc. Je kan onder andere alle no ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties