Microsoft heeft nieuwe wachtwoordmanager voor al je apparaten

Microsoft heeft nieuwe wachtwoordmanager voor al je apparaten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft stelt een nieuwe wachtwoordmanager voor in zijn Authenticator-app. Zo synchroniseert het bedrijf je wachtwoorden op Edge, Chrome en telefoons.

Microsoft Authenticator

Microsoft heeft een eerste bètaversie van een nieuwe wachtwoordmanager gelanceerd. Dat zegt het bedrijf in een blogbericht. De bedoeling is dat je je wachtwoorden overal bij de hand hebt en ze automatisch kan laten invullen. De nieuwe software werkt in de Edge- en Chrome-browsers maar ook op smartphones via de Microsoft Authenticator-app.

In de app moet je vanuit de instellingen de bètafuncties eerst inschakelen. Wie daarentegen een zakelijk bedrijfsaccount gebruikt, zal nog niet van de functie gebruik kunnen maken, tenzij de administrator ze voor werknemers activeert. Je kan vervolgens Authenticator instellen als een standaard app waarmee je wachtwoorden automatisch invult. De nieuwe versie wordt nu uitgerold in de Play Store, maar ze is nog niet op onze telefoons beschikbaar.

Microsoft heeft nieuwe wachtwoordmanager voor al je apparaten

Screenshot van de Chrome-extensie

Tot slot is er dus ook een extensie waarmee je de wachtwoordbeheerder ook op je pc kan gebruiken. Je kan die hier downloaden om ze toe te voegen aan je Chrome-browser.

Wachtwoordmanagers

Als je nog geen wachtwoordmanager gebruikt, dan is het sterk aangeraden om dat wel te doen. Zo'n tool kan namelijk zelf veilige wachtwoorden generen om die dan overal beschikbaar te stellen. Ontdek hier enkele interessante apps. Recent heeft ook Dropbox een wachtwoordmanager uitgebracht.

Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator

Met Microsoft Authenticator kun je veilig aanmelden bij al je onlineaccounts met behulp van, meervoudige verificatie, aanmelden zonder wachtwoord, of wachtwoord auto ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk