Microsoft Teams wil met gratis versie concurrent Slack van de troon stoten

Microsoft Teams wil met gratis versie concurrent Slack van de troon stoten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Microsoft Teams

Microsoft Teams is er sinds 2016 maar alleen voor betalende Office 365-gebruikers. Ondertussen opereert concurrent Slack al veel langer op deze markt en biedt ook een gratis versie van hun dienst. Beide communicatietools worden hoofdzakelijk op de werkvloer en in verenigingen gebruikt. De communicatie via kanalen maakt messengers en e-mail grotendeels overbodig. Daarnaast kunnen collega's via deze tools applicaties en bestanden benaderen en is er integratie met verschillende webdiensten zoals Trello en Google Drive. Microsoft probeert met het aanbieden van een gratis versie nu gebruikers voor zich te winnen.

Teams versus Slack

Microsoft Teams kan nu dus met alleen een e-mailadres gebruikt worden. Het aantal mogelijkheden is in de gratis variant wel beperkt. Zo kunnen er maximaal 300 gebruikers aan een groep worden toegevoegd en dat is voor het midden- en kleinbedrijf veelal toereikend. Deze gebruikers kunnen zoveel berichten als ze willen aan elkaar versturen. Deze berichten blijven ook zichtbaar en dus doorzoekbaar. De gratis versie van Slack biedt dit alleen voor de laatste 10.000 berichten en geloof ons, daar zit je zo aan.

Microsoft Teams biedt daarnaast ook de mogelijkheid om mensen van buitenaf te laten communiceren in Teams en dat kan handig zijn voor stagiaires of ZZP'ers. Wel ontbreken de privékanalen in Teams nog en hier scoort Slack weer een punt.

Microsoft Teams

De gratis versie biedt tevens 10GB aan gezamenlijke opslagruimte naast 2GB per inividu. Verder kan men onbeperkt integraties met andere diensten toevoegen zoals Office-apps, Evernote, Adobe of het eerder genoemde Trello. Bij de gratis versie van Slack krijgt het hele team 5GB tot zijn beschikking en kunnen er maar 10 apps of integraties toegevoegd worden. Nog een Teams-voordeel is het kunnen videovergaderen met je hele team. Bij Slack Free kan dit alleen één-op-één.

Microsoft Teams biedt met de gratis variant een zeer goed alternatief voor Slack maar of dat voldoende zal zijn om deze zeer populaire concurrent van de troon te stoten? De toekomst zal het uitwijzen.

Microsoft Teams downloaden

De Android-app van Microsoft Teams kan via onderstaande knop gedownload worden. Een (gratis) abonnement afsluiten kan via deze website.

Via: Microsoft

Microsoft Teams

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een app waarmee medewerkers van bedrijven online samen kunnen werken. In deze chat-app à la Slack is het mogelijk om alle beschikbare bestanden i ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk