Microsoft Start gelanceerd: is deze nieuws-app iets voor jou?

Microsoft Start gelanceerd: is deze nieuws-app iets voor jou?

Microsoft heeft zijn oude nieuwsdienst in een volledig nieuw jasje gestopt. Microsoft Start wil naar eigen zeggen nieuws brengen op maat van de lezer. Start zal werken voor Windows 10, Windows 11 en het is nu beschikbaar als smartphone-app.

Microsoft Start

De Microsoft Nieuws-app is volledig herwerkt tot een nieuw format, dat maakt het bekend in een blogbericht. Microsoft Start is een nieuws-app die een mix toont van de belangrijkste nieuwsitems, persoonlijke aanbevelingen, sport en weersinformatie. De app werkt met algoritmen die de interesse van de gebruiker leren, en er is ook een like-systeem voor nieuwsartikelen en een mogelijkheid om je interesses zelf te vermelden.

Wanneer je Start opent, zie je het Home-scherm met de belangrijkste nieuwsartikelen. Daar krijg je ook toegang tot Weer, maar je ziet ook andere functies, zoals: games, speciale info over het coronavirus, Achtergronden, Sport, een link naar OneDrive en nog veel meer extra's. Opvallend is dat Microsoft zijn Start-app gebruikt om heel wat wat van zijn diensten samen te brengen.

Microsoft Start gelanceerd: is deze nieuws-app iets voor jou?

Nieuws en tabbladen

Verder heb je het nieuwstabblad waar je filtert per categorie, maar standaard kom je in het 'Voor jou'-gedeelte. Die bestaat uit Microsofts selectie van belangrijk nieuws en nieuws dat je vermoedelijk zal interesseren. De belangrijkste items staan steeds bovenaan onder 'Mijn dagelijkse briefing', en je kan telkens meerdere bronnen per item raadplegen. Wie even in de menu's duikt van het nieuwsgedeelte, kan onder meer de tekstgrootte aanpassen en artikelen opslaan om ze later te lezen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Microsoft Start gelanceerd: is deze nieuws-app iets voor jou?

Elke keer als je een artikel opent, dan blijft het actief als een apart tabblad in de app. Dat is vergelijkbaar met de manier waarop een browser voor Android werkt. Je vindt in het aparte menu met tabblad ook de mogelijkheid om een privésessie te starten, en al je gerichte zoekopdrachten in de app worden dan niet in je geschiedenis opgeslagen.

'Moderatie door mensen'

Het vierde en laatste tabblad op je telefoon is het gedeelte waar je je geschiedenis en bladwijzers terugvindt. Het persoonlijke gedeelte met ook de instellingen, en nogmaals een overzicht van alle extra features die ook op het Home-tabblad staan.

Microsoft Start gelanceerd: is deze nieuws-app iets voor jou?

Microsoft Start verzamelt artikelen van 1.000 verschillende bronnen en naast de algoritme zou er ook sprake zijn van "Moderatie door mensen". Alleen specifieert het bedrijf niet wat het daarmee bedoelt. Microsoft had eerder journalisten in loondienst voor MSN, maar tientallen mensen op die nieuwsdienst hebben intussen hun baan verloren, dat schreef Business insider vorig jaar.

Beschikbaarheid

Als je al gebruiker was van Microsoft Nieuws, dan zou je nu de Start-app als update moeten krijgen in de Play Store. Anders moet je de app even downloaden. Microsoft Start is daarnaast als een website beschikbaar via MicrosoftStart.com en de dienst krijgt ook een integratie in Windows 10 en in het aankomende Windows 11. Ga jij Microsoft Start testen? Wat vind jij van de app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Microsoft Start: de beste verhalen, nieuws en meer
Microsoft heeft zijn oude Nieuws-app bijgewerkt, dat maakt het bekend in een blogbericht. Microsoft Start is een nieuws-app die een mix toont van de belangrijks ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties