Microsoft Outlook Lite-app aangekondigd: lichtere versie van je mailbox

Microsoft Outlook Lite-app aangekondigd: lichtere versie van je mailbox

Microsoft heeft een lichtere versie van zijn populaire e-mail-app aangekondigd, genaamd Outlook Lite. De app moet vlotter werken op telefoons met minder krachtige specificaties en op plaatsen met een minder goed mobiel netwerk. Op dit moment is Outlook Lite nog niet beschikbaar in Nederland en België.

Microsoft Outlook Lite

Je hebt Android-telefoons in alle mogelijke prijsklassen. Sommige gebruikers betalen minder dan 100 euro voor hun nieuwe smartphone, en dan heb je toestellen die 1.799 euro kosten. We hebben het dan niet over een vouwbare telefoon. Microsoft heeft met Outlook Lite een app gelanceerd volledig is gericht op telefoons met minder krachtige specificaties en netwerksnelheden, dat blijkt uit een blogbericht.

Outlook Lite bevat de belangrijkste functies van de originele app: je e-mails, contacten, de agenda en meer. Toch neemt deze app maar 5 MB opslagruimte in beslag. Het maakt dat Outlook Lite ook interessant is voor wie wel een snel toestel heeft, maar gewoon opslagruimte wil besparen. Microsoft heeft de app daarnaast in het bijzonder geoptimaliseerd voor smartphones die slechts 1 GB RAM ter beschikking hebben, en de app moet daardoor ook minder van je accu verbruiken. Als laatste hield de ontwikkelaar ook rekening met de tragere snelheden voor mobiel internet die er in groeimarkten kan zijn. Outlook Lite werkt daarom vlot met 2G- en 3G-internet.

Microsoft Outlook Lite-app aangekondigd: lichtere versie van je mailbox

Wie Outlook Lite wil proberen zal nog even geduld moeten hebben, want de app wordt op dit moment getest in een select aantal landen, waaronder Mexico, India, Brazilië en Zuid-Afrika. Wanneer Microsoft die beschikbaarheid uitbreidt, is nog niet bekend.

Je telefoon sneller maken

Recent raakte ook bekend dat Google een nieuw Material You-design van Gmail uitrolt en we gaven ook onze tips waarmee je phishing-mails herkent en ze kan rapporteren. En als jouw telefoon traag wordt, lees dan deze acht tips waarmee je hem weer snel kunt maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Microsoft? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties