Donkere modus voor Microsoft Outlook wordt vanaf nu uitgerold

Donkere modus voor Microsoft Outlook wordt vanaf nu uitgerold

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Microsoft Outlook met donker thema

Google heeft al veel van zijn apps te voorzien van een donkere modus. Deze modus is namelijk goed voor de ogen maar ook voor de accuduur van een telefoon met een AMOLED-scherm. Daarnaast werken deze apps ook beter met de systeembrede donkere modus die in de derde bèta van Android 10 officieel aangekondigd is.

Microsoft vertelt nu op Medium dat het met verschillende ontwerpafdelingen binnen het bedrijf heeft samengewerkt om de donkere modus ook naar zijn mobiele apps te brengen. Het heeft een jaar geduurd en vanaf vandaag zal de Android- en iOS-app van Outlook een update krijgen met een schakelaar om de donkere modus in te schakelen.

Microsoft Outlook met donker thema

Het ontwerpen van een donkere modus is niet zomaar gemaakt en in het geval van Microsoft heeft het zelfs een jaar geduurd. Google worstelt hier ook mee en heeft zelfs een speciale website in het leven geroepen waar het uitlegt waarom welke keuzes het heeft gemaakt bij het ontwerpen van een donkere modus voor zijn apps.

Batterijbesparing

De Android-versie heeft nog een extraatje gekregen, als de batterijbesparing op een telefoon is ingeschakeld, zal de e-mail-app automatisch op het donkere thema overgaan. Kies je in Android 10 voor de systeembrede donkere modus? Dan zal de Outlook-app automatisch mee kleuren. Microsoft maakt hier dus gebruik van de API die Google voor ontwikkelaars heeft opengesteld om hun eigen donkere thema voor apps automatisch te laten activeren zodra de gebruiker het donkere thema in Android activeert.

Andere apps

Microsoft werkt ook aan een donkere modus voor de mobiele apps Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneDrive, OneNote, Planner en To-Do. Deze modus komt eerst naar iOS en iPadOS. De Android-tegenhangers kunnen vanaf de lancering van Android 10 een donkere weergave verwachten. Daarnaast krijgt de webversie van Office.com een donkere modus, de webversies van OneDrive en Planner volgen op een later moment.

Microsoft donkere modus voor web-versies

Bedankt voor de tip Ronald!

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook voor Android is een email-app voor Android met ondersteuninig voor Gmail, Hotmail, Outlook.com, Microsoft Exchange en meer. Ook is het mogelijk bes ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk