Microsoft OneDrive krijgt beveiliging via vingerafdruk

Microsoft OneDrive krijgt beveiliging via vingerafdruk

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OneDrive beveiligen

OneDrive is Microsofts tegenhanger voor Google Drive en is nu door de nieuwe update een stukje beter geworden. Gebruikers kunnen namelijk nu hun bestanden in OneDrive beveiligen met hun vingerafdruk. Deze functie vult de reeds bestaande beveiliging via een pincode aan. Om de vingerafdruk-beveiliging in te schakelen, moet je naar de instellingen in de app gaan en naar wacthwoordcode. Hier geef je een nieuwe viercijferige code in en daarna kun je ervoor kiezen om vingerafdruk te gebruiken in plaats van de pincode.

Screenshot van Microsoft OneDrive

Daarnaast is de rasterweergave ook verbeterd zodat je foto's nu meer opvallen. Bovendien is het makkelijker gemaakt om te zien van welke foto's een back-up wordt gemaakt op het tabblad Foto's.

Screenshot van Microsoft OneDrive

OneDrive is een cloudoplossing waar je al je bestanden, foto's en video's kunt opslaan en synchroniseren. Zo kun je onderweg bestanden bewerken en foto's delen met anderen. wordt regelmatig van een update voorzien. Vorig jaar nam de app afscheid van het hamburgermenu en gebruikers met een Office 365 Home- of Personal-abonnement konden met de nieuwste update van Microsoft OneDrive hele mappen met inhoud offline bekijken.

OneDrive downloaden

De update staat nu voor je klaar in de Play Store. Gebruik je OneDrive? Wat vind je van de update? We horen het graag.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive

OneDrive is de cloudservice-dienst van Microsoft en vergelijkbaar met Google Drive of Dropbox. Gebruikers krijgen gratis 15GB opslagruimte, maar meer ruimte is bij t ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk