Microsoft Excel zet vanaf nu een foto van een tabel om in een spreadsheet

| door Sebastien Marien

Microsoft Excel

De functie werd vorig jaar in de herfst al aangekondigd, maar het is nu zo ver. Je kan eindelijk een foto die je maakt met je smartphonecamera rechtstreeks in een werkende Excel-tabel laten omzetten. Als je nu een handige tabel tegenkomt waarvan je de cijfers zeg maar wil gebruiken in een paper voor school, dan hoef je niet langer de hele reeks over te typen.

De functie is nu beschikbaar voor Office 365-gebruikers in de Excel-app voor Android en ze zal later ook naar iOS worden uitgerold. Microsoft gebruikt hiervoor een combinatie van beeldherkenningssoftware en kunstmatige intelligentie (AI). In de toekomst verwachten we nog meer handige manieren om snel gegevens of afbeeldingen in een document of presentatie om te zetten. Er is nog steeds een gemis wat betreft de manier waarop Windows en Windows-programma's van de mogelijkheden van je smartphone profiteren en dat merk je aan features als OneHop voor de MateBook-laptops van Huawei.

Beveiligingswaarschuwingen

Verder heeft Microsoft ook een verbetering doorgevoerd voor zijn Authenticator-app die inloggen vergemakkelijkt, want je kan nu waarschuwingsmeldingen krijgen omtrent je account. zo krijg je te zien in de app als er zich verdachte zaken voordoen of wanneer een wachtwoord wordt veranderd.

Microsoft Launcher brengt diensten van Microsoft naar je bureaublad

Eerder kondigde Microsoft ook aan dat het Android-apps naar Windows wil brengen met de My Phone-app die voorlopig nog erg beperkte functionaliteiten heeft. Ben jij een Office 365-gebruiker en kijk jij uit naar de verbetering? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder. Plaats daar ook jouw ideeën waarmee je pc's en telefoons dichter bij elkaar kan brengen.

Gerelateerd nieuws

Lees het volledige artikel

Net binnen

Bekijk meer artikelen