Je kan nu favorieten van Microsoft Edge voor pc synchroniseren met de Android-app

Je kan nu favorieten van Microsoft Edge voor pc synchroniseren met de Android-app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft Edge met Chromium

Microsoft heeft eind vorig jaar bekend gemaakt dat zijn Browser Edge een grote make-over krijgt, want de browser zal werken met de Chromium-engine waar ook Google Chrome van gebruikt maakt. Voorlopig is de nieuwe versie van Edge voor pc in een testfase, maar Windows-gebruikers kunnen hem nu al proberen via het Insider-programma van Microsoft. De eerste reacties op de nieuwe browser zijn alvast positief.

Toch zijn er nog veel belangrijke functies die nog volop in ontwikkeling zijn voor de browser kan worden uitgerold en sommige van die problemen hebben te maken met de mobiele versie van Edge. Zo kan je nog geen openstaande tabbladen, favorieten of wachtwoorden delen met de mobiele versie en ook het automatisch invullen van tekst werkt nog niet.

Screenshot van Microsoft Edge

Microsoft Edge voor Android

Favorieten delen met de app

Wie de Chromium-versie van Edge probeert op zijn pc, kan nu alvast zijn favorieten delen met de Android-app. De functie is momenteel alleen beschikbaar voor wie de bèta-app gebruikt en tegelijk ingeschreven is voor het Insider-programma voor pc. De bèta-versie van Edge kan je verkrijgen via de Google Play Store. Als je Edge geïnstalleerd hebt, zie je in de Play Store een optie om lid te worden van het bèta-programma. Daarna krijg je na enkele minuten een update voor Edge.

Screenshot van het bètaprogramma voor edge

Als je daarna je browser op je telefoon opent, kan je je aanmelden met je Microsoft-account en op die manier controleert de app of je ook een Insider bent die de Chromium-versie op pc uitprobeert. Zo ontgrendel je speciale functies. Vervolgens kan je rechtsonder vanuit de instellingen op je e-mailadres tikken en daarna open je de synchronisatie-instellingen. Hier zie je naast het Microsoft Edge-kanaal ook de Insider Channels. Uit de beschrijving van die functie kunnen we afleiden dat Microsoft de komende tijd naast het delen van favorieten nog veel meer functies zal laten synchroniseren met de Edge-app via de Insider Channels. Activeer de Insider Channels om je favorieten te delen.

Screenshot Edge

Gebruik jij Microsoft Edge op je telefoon? Heb jij de nieuwe Chromium-versie op je pc al geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Microsoft Edge

Microsoft Edge

Microsoft Edge is de opvolger van Internet Explorer en ingebouwd in Windows 10. Deze browser is in de Play Store beschikbaar en onder de naam Microsoft Edg ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk