Microsoft Edge binnenkort op Chrome gebaseerd en compatibel met extensies

Microsoft Edge binnenkort op Chrome gebaseerd en compatibel met extensies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft Edge

Microsoft Edge, de browser die jaren geleden door Microsoft als opvolger voor Internet Explorer in Windows werd gelanceerd, zal een volledige herwerking krijgen. De browser wordt van nul heropgebouwd, maar dit keer niet volgens zijn eigen EdgeHTML-engine, maar wel via Chromium. Dat is de open-source code waarop ook onder meer Google Chrome is gebaseerd. Edge - dat sinds dit jaar ook op Android beschikbaar is - zal dus veel meer op Chrome gaan gelijken.

Kyle Alden, project manager voor Edge bij Microsoft, maakte recent bekend op de sociale nieuwssite Reddit dat Edge ook met de extensies van Chrome compatibel zal zijn. Edge had zijn eigen extensies die speciaal door ontwikkelaars werden gemaakt voor de browser, maar het aanbod was erg klein in vergelijking met de hoeveelheid extensies die ondertussen voor Chrome beschikbaar zijn.

Screenshot van Microsoft Edge

Screenshot van Microsoft Edge voor Android

Fragmentatie tegengaan

Microsoft bevestigde op Reddit dat de nieuwe zet de fragmentatie van internetbrowsers moet tegengaan. Als Edge via Chromium opgebouwd is, hoeven ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het maken van een Edge-toepassing niet langer een nieuwe variant te ontwikkelen van hun al bestaande Chrome-extensie.

Toch is niet iedereen tevreden met de nieuwe zet van Microsoft. In een blogbericht reageerde Chris Beard, oprichter van de bekende Mozilla Firefox-browser, dat Microsoft zo nog meer controle over het surfgedrag van de gebruiker in handen van Google geeft. "Wij concurreren met Google, niet omdat het zakelijk gezien interessant is. Wij doen dat omdat de gezondheid van het internet en het online-leven afhankelijk is van keuzemogelijkheden voor de gebruikers", aldus Beard.

Zou jij eerder geneigd zijn om Edge op je toestellen te proberen van zodra de browser meer op Chrome gelijkt? Laat het weten in de reacties.

illustratie

Microsoft kwam onlangs ook met de YourPhone-app voor Windows 10 waarmee je Android-apps kan draaien

Microsoft Edge

Microsoft Edge

Microsoft Edge is de opvolger van Internet Explorer en ingebouwd in Windows 10. Deze browser is in de Play Store beschikbaar en onder de naam Microsoft Edg ..
Firefox Browser: snel en privé

Firefox Browser: snel en privé

Mozilla Firefox is één van de bekendste browsers en is erg populaire wereldwijd. De mobiele versie van de browser is beschikbaar voor Android en is een prima alter ..
Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk