Meteor: nieuwe speedtest-app van dataverzamelaar OpenSignal

Meteor: nieuwe speedtest-app van dataverzamelaar OpenSignal

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Meteor

Meteor is een mooi vormgegeven app die doet wat het belooft, ondanks dat het nog in bètastatus verkeert. Het ziet er allemaal gelikt uit en bevat een uitgebreide help-functie die stap voor stap uitlegt wat je allemaal met de app kunt doen.

De app is gemaakt door dataverzamelaar OpenSignal, dat als missie heeft mobiele internetverbinding wereldwijd te verbeteren door het geven van onafhankelijke dekkingsinformatie. Deze data is crowdsourced en jij kunt dus ook (anoniem) onderdeel zijn van het uploaden van gegevens.

De app is dan ook vooral handig als je trage verbinding hebt. Je kunt namelijk in kaart brengen welke problemen je kunt verwachten met welke apps in relatie tot de snelheid van je internetverbinding. Allereerst geef je aan welke apps je het meest gebruikt. Hierbij kun je tot maximaal 6 apps selecteren en dat zijn er vooralsnog niet veel. Ook de keuze aan apps is nog beperkt, hopelijk wordt dit in de toekomst verder uitgebreid.

Dan is er nog een tab met geschiedenis die alle uitgevoerde testen van de afgelopen drie maanden onder elkaar weergeeft. Vergeet niet op het Cosmo Monster te drukken, de FAB (Floating Action Button) in het scherm en de vreemde video hieronder te checken.

Meteor downloaden

Wil je Meteor ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. Je kunt ook meedoen aan het bètaprogramma van Meteor. In de Play Store-omschrijving staat hoe je dit moet doen.

Meteor Test & Grade Your Speed (Unreleased)

Meteor Test & Grade Your Speed (Unreleased)

Meteor is een mooi vormgegeven app die doet wat het belooft, ondanks dat het nog in bètastatus verkeert. Het ziet er allemaal gelikt uit en bevat een uitgebre ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk