Metal is een lichtgewicht Facebook-app met Material Design

Metal is een lichtgewicht Facebook-app met Material Design

Metal voor Facebook

Metal voor Facebook is een lichtgewicht app die weinig permissies vraagt. Dit kan doordat deze gebaseerd is op Tinfoil for Facebook, een app die gebruik maakt van de webversie van Facebook. Hierdoor wordt de mobiele website als het ware in de app geladen waarbij de navigatie door de ontwikkelaar toegevoegd wordt. Bij Metal is er gekozen voor Material Design en ook zal zijn de functies nog erg minimaal, toch werkt de app al redelijk soepel.

Vanuit het sidemenu kunnen verschillende onderdelen van Facebook benaderd worden en de ontwikkelaar belooft dat er ook 'nieuws over notificaties' komt binnenkort. Dit zou kunnen betekenen dat Metal meldingen gaat geven die in de statusbalk van je smartphone of tablet worden getoond. Zoals aangegeven is de app nog erg basic en en nog niet alle onderdelen zijn bereikbaar uit het sidemenu. Ik mis bijvoorbeeld een overzicht van mijn eigen pagina's. Onder het kopje 'pages' worden aangeraden pagina's en pagina's waar je voor uitgenodigd bent getoond. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel, maar we wilden dit initiatief wel al graag met jullie delen.

Ook al wordt de mobiele site van Facebook gebruikt binnen Metal, let altijd op met het geven van je wachtwoord. Zorg er in ieder geval voor dat je Facebook-account goed beveiligd is. Daarvoor kun je dit stappenplan volgen.

Beschikbaarheid

Metal for Facebook is gratis te downloaden door op onderstaande button te klikken.

Lees meer over:
Facebook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties