Google Agenda: zo deel je je werklocatie met collega's

Google Agenda: zo deel je je werklocatie met collega's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Agenda krijgt een nieuwe mogelijkheid die handig is voor degenen die thuis en op kantoor of school aanwezig zijn. Met de functie kun je namelijk aangeven waar je werkt of studeert.

Thuis of op kantoor

Het is nog steeds de norm om zoveel mogelijk thuis te werken en deels thuis studeren is altijd al aan de orde geweest. Nu scholieren en studenten weer lessen kunnen volgen op scholen en universiteiten, en mensen ook weer gedeeltelijk op kantoor te vinden zijn, komt de nieuwe functie van Google Agenda zeer goed van pas. Vanaf 30 augustus kun je namelijk direct in je agenda aangeven waar je aan het werk bent of waar je aan het studeren bent. Dat doe je door een werklocatieroutine voor een bepaalde week toe te voegen. Hierdoor kunnen anderen zien waar je bent zodra ze je uitnodigen voor een afspraak.

Werklocaties en -tijden instellen in Google Agenda

Werklocaties en -tijden instellen in Google Agenda

Door anderen te laten zien op welke dagen van de week je van plan bent om op kantoor te zijn, thuis te werken of vanaf een andere locatie te werken, is het gemakkelijker om iets te plannen. Je collega's of medestudenten zien namelijk meteen waar ze je die dag kunnen treffen.

Werklocatie in je agenda instellen

Werklocatie in je agenda instellen

Toon je werklocatie in je agenda

Toon je werklocatie in je agenda

Beschikbaarheid

De mogelijkheid om werklocaties te delen wordt vanaf vandaag uitgerold voor beheerders van Google Workspace-accounts. De functie is standaard ingeschakeld, maar beheerders kunnen ervoor kiezen om deze vóór 30 augustus voor hun organisatie uit te schakelen. Eindgebruikers krijgen de functie vanaf 30 augustus te zien in Google Agenda. De optie is hier standaard uitgeschakeld, maar deze kan worden ingeschakeld vanuit de instellingen.

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk