Met deze app bewaar je je Bitcoin in een wallet op je telefoon

Met deze app bewaar je je Bitcoin in een wallet op je telefoon

Coinomi Wallet is een app om cryptomunten lokaal op je telefoon te bewaren. De app laat je tot 125 soorten van digitale munten bewaren en je krijgt zelf de sleutel tot je portemonnee in handen.

Coinomi Wallet

Als je met Bitcoin of de zogenaamde 'alt coins' aan de slag wil gaan, dan kan je je aansluiten bij een populaire exchange zoals Binance. Je kan dan erg makkelijk munten verhandelen, en je bewaart ze op het platform zelf. Veel critici stellen dat je in ruil voor dat gebruiksgemak wel een prijs betaalt. Je hebt namelijk niet zelf de sleutel tot je digitale munten en bent volledig afhankelijk van de regels van de exhange waar je lid van bent.

Een alternatief is dan ook dat je zelf je portemonnee van digitale munten gaat beheren. Je hebt losse apparaten waarop je Bitcoin en andere cryptomunten kan bewaren - de zogenaamde hardware wallets - maar Coinomi Wallet laat je cryptovaluta op je telefoon bewaren. De app ondersteunt meer dan 125 verschillende valuta.

Met deze app bewaar je je Bitcoin in een wallet op je telefoon

Beveiliging en features

Je krijgt zelf een private key in handen en authenticatie gebeurt volledig lokaal. Er is daarbij ook ondersteuning voor biometrische authenticatie om toegang te krijgen tot je portefeuille. Verder belooft Coinomi ook dat het je identiteit, transacties en IP-adres niet volgt. De servers van de app anonimiseren je data. Daarnaast kan je vlot verschillende wallets naast elkaar gebruiken die afzonderlijke sleutels hebben.

Cryptomunten koop je bij de bekende bronnen zoals het Nederlandse BTC Direct, en je kan die munten in een keer in Coinomi bekijken. Doe je zelf aan Bitcoin delven? Dat is een manier om de processorkracht van een pc of server in te zetten om cryptomunten te verzamelen. Je kan die valuta gewoon naar je mobiele portemonnee leiden. De app biedt daarnaast ook ondersteuning voor Cryptokitties. Dat is het eerste spel dat je cryptomunten laat verzamelen door het te spelen, in dit geval de digitale munt 'Ethereum'. Je kan de Ethereum verzamelt, laten verzenden naar je Conomi Wallet.

Ben jij al een gebruiker van Coinomi? Misschien gebruik je een andere mobiele wallet of een exchange? Staan jouw cryptomunten daarentegen op een hardware wallet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Coinomi Wallet :: Bitcoin Ethereum Altcoins Tokens
Als je met Bitcoin of de zogenaamde 'alt coins' aan de slag wil gaan, dan kan je je aansluiten bij een populaire exchange zoals Binance. Je kan dan erg makkelij ..

Meer info

Themaweek op Androidworld

Dit artikel is onderdeel van de themaweek over cryptocurrency op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer