App van de week: Memrise, een app die je talen leert dankzij de locals

App van de week: Memrise, een app die je talen leert dankzij de locals

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wie een nieuwe taal wil leren, onthoudt het best de nieuwe woorden als die op een leuke manier worden aangeleerd. Memrise is een app die je rechtstreeks van de locals laat leren en je meteen een vleugje cultuur meegeeft. De app is in gratis vorm beschikbaar en je ontgrendelt extra's met een abonnement.

Memrise

In je vrije tijd is het kan het handig zijn om een extra taal aan te leren. Het is niet alleen een verrijking, maar het kan ook echt van pas komen als je bijvoorbeeld een reis plant naar het land in kwestie. Memrise is een app die meer dan 50 miljoen mensen helpt om nieuwe talen onder de knie te krijgen, en de app beoogt dat op een aangename manier te doen en met de nodige herhalingen.

Allereerst kies je een taal om te leren en vervolgens begin je nieuwe woorden te leren. Vervolgens overhoort de app je regelmatig zodat je de uitspraak leert en ze ook geschreven herkent. Naarmate je lessen vorderen krijg je ook educatieve video's te zien van locals die je nieuwe woorden en lokale uitspraken aanleren. Memrise heeft in totaal 30.000 van zulke filmpjes. De app bevat ook eenvoudige games om het leren leuker te maken.

Slim herhalen

Herhaling is een belangrijk aspect als je een nieuwe taal leert, want de informatie moet van je kortetermijngeheugen naar het langetermijngeheugen gaan. Dagelijks gaat de app je daarom gedurende vijf minuten overhoren en je kan zelf een herinnering hiervoor instellen zodat je op een gepast moment een melding krijgt. In de instellingen kan je ook kiezen op welke dagen je zo'n melding wil krijgen, hopeveel nieuwe woordjes je telkens wil leren en hoe een overhoring er moet uitzien. Je leert dus aan je eigen tempo.

App van de week: Memrise, een app die je talen leert dankzij de locals

Het leuke is dat je Memrise zowel kan gebruiken via de app als de website, en je neemt je account overal met je mee. De video's van locals zijn wel alleen toegankelijk voor betalende gebruikers en hetzelfde geldt voor de meer geavanceerde lessen. Je kan op die manier cursussen ook offline gebruiken. Om de Pro-versie te ontgrendelen kan je een jaarabonnement nemen van 34,99 euro, en zo betaal je dus 2,92 euro per maand. Ben jij al een Memrise-gebruiker of zijn er andere apps die je gebruikt om een nieuwe taal te leren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Memrise: Leer gratis talen - Spaans, Frans & meer

Memrise: Leer gratis talen - Spaans, Frans & meer

Memrise helpt bij het leren van een tweede taal door je te laten luisteren naar mensen die bijvoorbeeld Frans als moedertaal hebben. Hierdoor werk je niet alleen aan ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk