Lucky is Allo's nieuwste chatbot die willekeurige gif'jes stuurt

Lucky is Allo's nieuwste chatbot die willekeurige gif'jes stuurt

Hoi Lucky

Een chatbot is een samenvoeging van chat en robot en kan gezien worden als een geautomatiseerde gesprekspartner. Een voorbeeld hiervan is Google Assistent waarvan de preview-versie in Allo is te vinden. De 'echte' Google Assistant is te vinden in Android 7.1 op de Google Pixel en Pixel XL, Google Home, de slimme luidspreker en straks ook in Android TV en Android Wear 2.0-smartwatches. Ook apps als Telegram en Slack maken gebruik van chatbots.

De eerste chatbot, op Assistent na, in Allo luistert naar de naam Lucky en stuurt in een gesprek een willekeurig gif'je aan de hand van één of meerdere woorden die jij ingeeft. Deze optie is ook te zien in de communicatietool Slack en kan voor hilarische momenten zorgen. Natuurlijk kun je ook de dedicated gif-button in Gboard gebruiken om te zoeken naar een gif'je. Allo ondersteunt deze mogelijkheid namelijk en dat werkt erg prettig. Maar een willekeurige gif versturen is in sommige gevallen veel leuker.

Je geeft in het invoerveld in een gesprek @lucky in gevolgd door één of meerdere woorden. Vervolgens krijg je een gif'je voorgeschoteld. Dit werkt ook in het Nederlands en dat is wel net zo handig. Hopelijk voegt Google snel meerdere chatbots toe, aangezien de populariteit ervan erg groot is. Die van Allo is overigens stukken minder. Wij zien nog steeds weinig Allo-gebruikers.

Google Allo

Allo is de messenger van Google en werd samen met Duo in 2016 gepresenteerd. Met deze messenger kun je berichten versturen, met foto's, video's, stickers of met je locatie. Daarnaast leert de app nieuwe talen (helaas nog geen Nederlands), bevat het Star Wars-stickers en kan het relevante emoji en stickers voorspellen.

Allo downloaden

Wil je de nieuwe chatbot in Allo ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken.

Google Allo
Google Allo is een messenger-app met uitgebreide mogelijkheden. Uiteraard kan er gechat worden, net als in elke andere messenger, maar er zijn ook veel extra opties ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties