Locatiegebaseerde herinneringen in Google Agenda gaan verdwijnen

Locatiegebaseerde herinneringen in Google Agenda gaan verdwijnen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Herinneringen instellen op je Androidtelefoon, het kan op heel veel manieren. Vorige maand zagen we voor het eerst dat Google een aantal wijzigingen op het gebied van herinneringen in Android voor ons in petto heeft. Daar zijn nu meer details over opgedoken.

Google Tasks neemt herinneringen van Google Agenda over

De herinneringen die je in Google Agenda maakt via de Google Assistent gaan verdwijnen. Je kan ze in de agenda herkennen aan de vinger met een touwtje eromheen. Google Tasks komt hiervoor in de plaats en we zagen de eerste tekenen van deze migratie in juni. In de code van een nieuwe versie van Google Agenda zijn aanwijzingen gevonden die dit bevestigen. Je krijgt dus straks een melding te zien dat Google Tasks de taak van de Google Assistent-herinneringen in Google Agenda gaat overnemen.

Gerelateerde artikelen

Herinneringen met locatie 

Zodra de wijzigingen straks live gaan, zal dit de enige manier zijn om op de hoogte te blijven van vervaldatums en meldingen. Je Google Agenda-herinneringen worden verwijderd en zullen worden omgezet in taken. Helaas komt deze overstap wel met één groot nadeel aangezien Google Tasks momenteel geen locatiegebaseerde herinneringen ondersteunt. Heb je dus locaties aan je herinneringen in Google Agenda toegevoegd, dan worden die omgezet in tekst. Die locaties verdwijnen ook al uit de Google Assistent, zo zagen we hier. Google wil graag dat je de Google Assistent Routines hiervoor gaat gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Het ziet er naar uit dat er voor Google Keep geen wijzigingen voor herinneringen aankomen. Er zijn ook aanwijzingen dat je de herinneringen die in Google Keep zijn gemaakt, niet kan omzetten in taken. Dit is logisch, aangezien herinneringen in Google Keep iets geavanceerder zijn dan in Google Tasks, die bijvoorbeeld geen afbeeldingen ondersteunt. Wel zal het interessant zijn om te zien welke mogelijkheden uiteindelijk in Google Keep zullen overblijven.

Het wordt er allemaal niet eenvoudiger op, zelfs niet voor de Androidworld-redactie. We hebben daarom onze tabel even aangepast met de laatste stand van zaken.

Google Assistent (Google-app) Google Agenda Google Tasks Google Keep
Herinneringen  Ja Ja (alleen op mobiel) Nee Ja, gekoppeld aan de notities
Taken Nee Ja Ja Nee, wel notities
Locatiegebaseerde herinneringen in Google Agenda gaan verdwijnen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk