Lawnchair Launcher is een eenvoudige launcher helemaal in Pixel-stijl

Lawnchair Launcher is een eenvoudige launcher helemaal in Pixel-stijl

Lawnchair Launcher

Lawnchair Launcher is een project dat in in eerste instantie als installatiebestand beschikbaar was, maar nu in de categorie 'Unreleashed' in de Play Store te vinden is. Dat betekent dat er nog volop aan gesleuteld wordt, er kunnen dus nog wat problemen optreden.

De naam Lawnchair is afgeleid van lawn chair, spreek uit laun-cher. De eerste versie was gebaseerd op de officiële Pixel Launcher, beschikbaar gemaakt voor andere Androidtoestellen dan de Pixels. Nu de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL officieel zijn, heeft de ontwikkelaar van Lawnchair ook de launcher van deze toestellen in de app geïntegreerd. Daarnaast zijn er wat extra mogelijkheden in de app beschikbaar.

Lawnchair bevat in feite alle functies van de officiële Pixel Launcher inclusief de Google Feed op het linkerpaneel. De interface is gelijk aan stock Android, afhankelijk van het toestel waar je het op hebt draaien kunnen icoontjes gelijk zijn aan de schil van de fabrikant. Het instellingenmenu is lekker overzichtelijk en niet geheel onbelangrijk, in het Nederlands. Er kunnen hier wat algemene zaken worden ingesteld zoals de pictogrammen, de kleuren en de grootte ervan, thema's en meer.

Verder zijn er wat Pixel-instellingen zoals de geanimeerde klok en verschillende zoekbalken in Pixel-stijl. Verder kan het bureaublad vergrendeld worden, acties ingesteld worden voor het omlaag vegen over het scherm, enzovoort. Gelukkig is er ook een back-up-functie waarmee je alles eenvoudig kunt terugzetten, bijvoorbeeld als je een nieuwe telefoon aanschaft.

Lawnchair werkt verder soepel en snel, ik heb zo snel nog geen bugs kunnen ontdekken. Daarnaast zijn de instellingen eenvoudig, maar dat kan nog veranderen. De app verkeert nog in ontwikkeling en is officieel nog niet uitgebracht. Proberen kan natuurlijk wel, de app is helemaal gratis.

Lawnchair Launcher downloaden

Wil je Lawnchair Launcher ook eens proberen? Download de app door op de onderstaande knop te drukken.

Lawnchair 2
De naam Lawnchair is afgeleid van lawn chair, spreek uit laun-cher. De eerste versie was gebaseerd op de officiële Pixel Launcher, beschikbaar gemaakt voor ande ..

Meer info

Lees meer over:
Personalisatie Lawnchair 2

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties