LastPass introduceert tweestapsverificatie voor extra veiligheid

LastPass introduceert tweestapsverificatie voor extra veiligheid

LastPass

is een bekende wachtwoordbeheer-app voor Android, waardoor je veilig al je wachtwoorden voor verschillende websites, apps en diensten kunt opslaan. Nu heeft het bedrijf de gelanceerd, waardoor het gebruik van de app een stuk veiliger is geworden, omdat er gebruik wordt gemaakt van tweestapsverificatie. Zo moet je een code invoeren of je goedkeuring geven om ergens in te kunnen loggen via de dienst. Om deze functie überhaupt te kunnen gebruiken moet je deze eerst in de LastPass-app activeren zo is te lezen in een .Hiervoor moet je de multifactor-instellingen openen en hierbij kun je een QR-code genereren die je moet scannen om jouw account en de nieuwe LastPass Authenticator-app met elkaar te verbinden. Daarna kun je inloggen zoals normaal, maar daarbij krijg je nog wel een tweede manier om te checken of jij de persoon bent die daadwerkelijk in wil loggen. Hierbij moet je een zescijferige code invoeren die elke minuut wordt aangepast, kun je een SMS'je ontvangen met de juiste code (mits je je telefoonnummer hebt ingevoerd) of kun je een push-notificatie ontvangen, waarmee je de mogelijkheid krijgt om in te loggen. De Authenticator-app werkt op dezelfde plekken als waar Google Authenticator werkt meldt LastPass.

Beschikbaarheid

Beide applicaties zijn gratis te downloaden via onderstaande knoppen.

Bron: LastPass

LastPass Password Mgr Premium*
LastPass is een wachtwoord-beheer-app voor Android en zorgt voor een opslag van alle, gebruikte passwords. Deze worden veilig opgeslagen en kunnen gebruikt wordt in ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties