Wachtwoordmanager LastPass krijgt meer mogelijkheden voor gezinnen

Wachtwoordmanager LastPass krijgt meer mogelijkheden voor gezinnen

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

LastPass

De wachtwoordbeheerdienst LastPass bestaat sinds 2008 en biedt een handige manier om wachtwoorden voor verschillende apps en diensten te bewaren. Doordat de wachtwoorden niet meer onthouden hoeven te worden, is het mogelijk om langere en veiligere wachtwoorden te gebruiken.

Het gebruik van een dergelijke dienst betekent wel een beveiligingsrisico en in het verleden zijn er verschillende incidenten geweest rondom de beveiliging van wachtwoorden bij LastPass. Zo zijn er in het verleden inbraken geweest op de servers van LastPass, maar door de zware versleuteling die LastPass gebruikt, kon er vermoedelijk weinig gedaan worden met de buitgemaakte informatie.

Wachtwoorden delen en 'in geval van nood'

LastPass heeft al mogelijkheden om informatie te delen met anderen, maar later deze zomer zal de focus meer komen te liggen op het delen van wachtwoorden en informatie binnen een gezin. Daarbij kun je denken aan het delen van wachtwoorden van bijvoorbeeld een Netflix- of Videoland-account.

Een account voor LastPass Families zal tot zes gezinsleden de mogelijkheid geven om wachtwoorden en informatie op te slaan. De wachtwoorden en informatie zullen dan gesynchroniseerd worden op verschillende apparaten. Eén van de gezinsleden zal worden aangewezen als gezinshoofd en deze persoon zal het abonnement afsluiten en andere 'gezinsmanagers' aanwijzen en gezinsleden toevoegen.

Een ander onderdeel van LastPass Families is dat het mogelijk wordt om gezinsleden in geval van nood toegang te geven tot bepaalde bestanden. Daarbij kun je denken aan informatie en inloggegevens over bankrekeningen, maar ook data over zorgverzekeringen en een digitale kopie van je ID-kaart. Deze gegevens kunnen dan bijvoorbeeld worden geopend op het moment dat een gezinslid ernstig ziek wordt of komt te overlijden.

Aanmelden voor LastPass Families

LastPass Families zal later deze zomer beschikbaar komen voor LastPass-gebruikers. Wat de dienst gaat kosten is nog niet bekend. Het is mogelijk om je aan te melden op deze pagina, waarna je een mailtje zult ontvangen als LastPass Families beschikbaar is.

Bron: LastPass Blog

LastPass Password Manager

LastPass Password Manager

LastPass is een wachtwoord-beheer-app voor Android en zorgt voor een opslag van alle, gebruikte passwords. Deze worden veilig opgeslagen en kunnen gebruikt wordt in ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk