LastPass Connect ontgrendelt je computer wanneer je in de buurt bent

LastPass Connect ontgrendelt je computer wanneer je in de buurt bent

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

LastPass Connect

LastPass is een app waarmee je je wachtwoorden kan beheren maar ook kan genereren op je smartphone maar ook in de browser. Het is op de redactie van Androidworld een zeer populaire applicatie omdat we nogal eens wat programma's met elkaar delen. Lastpass kan ook een volstrekt willekeurig wachtwoord voor je genereren waardoor je nog beter beveiligd bent.

Het bedrijf werkt aan een nieuw product dat ze momenteel door een selecte groep personen laten testen. Het product heet LastPass Connect en moet je computer beter beveiligen en maakt het intikken van een wachtwoord overbodig. Hiervoor moet je een app op je smartphone downloaden en op je computer. Daarna moet je de smartphone via een QR-code verbinden met de app op de computer. Zolang je in de buurt bent van de computer zal deze niet 'op slot gaan'. Loop je weg van je werkplek of elke andere plek waar je computer op dat moment staat dan zal de beveiliging aangaan en kan niemand bij de informatie. Op je smartphone zul je ook een bericht ontvangen dat de computer beveiligd is.

Wanneer je weer in de buurt bent zal de computer weer ontgrendelen, dit kun je ook versnellen door een willekeurige toets aan te slaan. Mocht je je smartphone niet bij de hand hebben of je hebt hem verloren dan kun je ook gewoon het wachtwoord intikken. De app zou moeten gaan werken op Android, iOS, Mac en Windows.

Android heeft een standaard-functie die op Lastpass Connect lijkt. Met de Smart Lock-functie wordt deze vergrendeling, zoals beveiliging door middel van een patroon, pincode of vingerafdruk, onder bepaalde voorwaarden uitgeschakeld. Zo kun je instellen dat wanneer je thuis bent, er niet om een code gevraagd wordt.

Beschikbaarheid

Volgens de bron betreft het hier een zeer beperkte bètatest. Of deze app ooit zal uitkomen ligt waarschijnlijk aan de reacties van de testers.

LastPass Password Manager

LastPass Password Manager

LastPass is een wachtwoord-beheer-app voor Android en zorgt voor een opslag van alle, gebruikte passwords. Deze worden veilig opgeslagen en kunnen gebruikt wordt in ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk