Lancering Clubhouse voor Android duurt nog enkele maanden

Lancering Clubhouse voor Android duurt nog enkele maanden

Clubhouse voor Android zal nog enkele maanden op zich laten wachten. Dat laten de oprichters van de audiochatapp weten audiogesprek.

Clubhouse voor Android duurt nog even

De mede-oprichter van Clubhouse, Paul Davison, laat in een Townhall-gesprek weten dat ze heel hard werken aan de Android-app, maar dat het nog een paar maanden zal duren. TechCrunch merkte het audiogesprek op en speculeert over een mogelijke lancering in de lente of de zomer. Clubhouse bevestigde in januari al dat er gewerkt werd aan een Android-applicatie maar liet niet weten wanneer deze ongeveer klaar zou kunnen zijn. Ondertussen is Twitter al een concurrent aan het testen op Android.

Clubhouse beveelt in zijn app relevante live-gesprekken aan bij gebruikers. Bij een grotere groep gebruikers worden momenteel nog niet de juiste gesprekken aanbevolen. Zo krijgen gebruikers gesprekken voorgeschoteld in een taal die ze niet spreken. Clubhouse werkt aan het algoritme dat hiervoor verantwoordelijk is maar hierdoor verloopt de ontwikkeling van de Android-app wel vertraging op. Clubhouse geeft ook aan dat het uitnodigingssysteem in de komende maanden verdwijnt. Dat betekent dat de app meer gebruikers zal krijgen.

Clubhouse is een sociaal netwerk net als Facebook en Twitter en bestaat sinds maart 2020. Het netwerk onderscheid zich van andere sociale media door te focussen op audio. In Clubhouse navigeer je niet door een reguliere tijdlijn maar door een lijst met allerlei audiochats. In zulke gesprekken is er één gespreksleider. Het is dus niet zo dat iedereen kan spreken – wel kan de gespreksleider bij het gesprek betrekken door ze op het podium toe te laten. Is het gesprek eenmaal afgelopen, dan kan men dit ook niet meer terugluisteren. Welke gesprekken je kan beluisteren via Clubhouse hangt af van de audiochats die op het moment dat de app geopend is gaande zijn.

De audio-app neemt het overigens niet zo nauw met de privacy van gebruikers, maar ook van mensen die zelf niet op Clubhouse zitten. Gebruikers moeten namelijk Clubhouse toegang geven tot hun contactpersonen. Vervolgens bouwt Clubhouse persoonlijke profielen, ook van mensen die de audiochatapp niet gebruiken. Daarnaast worden tijdelijke audio-opnamen opgeslagen op Chinese servers. Hierdoor is het mogelijk dat de Chinese overheid meeluistert. Sarah Eskens, docent aan de Vrije Universiteit, geeft in een gesprek met NRC aan dat "Clubhouse alleen gegevens van EU-burgers buiten de EU mag verwerken als het daar een juridische grondslag voor heeft en als dit veilig gebeurt."

Clubhouse: Drop-in audio cha‪t‬
Clubhouse is een sociaal netwerk net als Facebook en Twitter en bestaat sinds maart 2020. Er is wel een groot verschil tussen Clubhouse en de andere twee grootmachte ..

Meer info

Lees meer over:
Clubhouse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer