KPN introduceert speciale Kids-omgeving in iTV-app

KPN introduceert speciale Kids-omgeving in iTV-app

KPN kijkomgeving voor kinderen

KPN lanceert een omgeving op de iTV-app die speciaal gemaakt is voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Hier kunnen zij volgens KPN veilig kijken naar gratis kindvriendelijk films en series zoals Bob de Bouwer en Dora.

Uit onderzoek van KPN blijkt dat ouders vinden dat kinderen nog te vaak ongewenste filmpjes via bijvoorbeeld YouTube kijken, en ouders hebben hier niet altijd zicht op. Ouders willen dat de filmpjes die hun kinderen te zien krijgen geschikt zijn en KPN wil hier op inspelen met de nieuwe kids-omgeving.

Raket

De kids-omgeving heeft een ruimte-thema en de raket wordt bestuurd door verschillende voor kinderen bekende karakters, zoals bijvoorbeeld Brandweerman Sam, Dora en Bob de Bouwer. Bij het klikken op de karakters begint de app automatisch met afspelen. Onder de raket zijn nog meer films en series terug te vinden die gratis beschikbaar zijn.

De kinderen kunnen altijd iets nieuws te ontdekken in het aanbod van meer dan 250 films en series. KPN heeft de omgeving zelf ontwikkeld met de input van kinderen en is speciaal ontworpen door en voor het intuïtieve gebruik van kinderen van 0 – 6 jaar.

KPN iTV-app

Schermtijd en kinderslot

KPN zegt de schermtijd te kunnen waarborgen door een timer om de maximale kijktijd te beperken. Het verlaten van de omgeving is beveiligd met een sommetje. Helaas is de timer nu alleen nog voor iOS beschikbaar. Voor het einde van het jaar kunnen Android-gebruikers de timer ook instellen.

KPN heeft ook rekening gehouden met de instellingen voor het Kinderslot, dat alle klanten van KPN kunnen instellen. Als het genre ‘Angst' bijvoorbeeld is geblokkeerd op de tv-ontvanger, dan worden films en series met dit genre niet getoond in de kids-omgeving.

Beschikbaarheid

De kindvriendelijke omgeving is beschikbaar voor klanten met een Kidspakket of Pluspakket van KPN. Momenteel is de omgeving alleen te bereiken via de KPN iTV app op tablets. KPN kijkt wel naar mogelijkheden voor andere toestellen.

KPN Interactieve TV
Met KPN Interactieve TV kun je live televisiekijken waar je maar wilt, maar ook opnames starten of plannen en on demand materiaal kijken zoals films en series. Uiter ..

Meer info

Lees meer over:
KPN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties