Google Klok-app helpt je nu met in slaap vallen (en uitgerust wakker worden)

Google Klok-app helpt je nu met in slaap vallen (en uitgerust wakker worden)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Bedtijdstand 

De Bedtijdstand, voorheen Bijna bedtijd of Wind down, is onderdeel van Digitaal welzijn op je Android-telefoon. Deze stand vult de bestaande niet storen-modus aan en moet ervoor zorgen dat je je smartphone eerder uitschakelt en op tijd naar bed gaat. Het helpt je namelijk eraan te herinneren wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Daarnaast worden onderbrekingen beperkt door de telefoon donker en stil te houden terwijl je slaapt.

Bedtijdstand in de Klok-app

In juni zagen we al een nieuwe functie voor de Klok-app in de Pixel Feature Drops en deze functie is nu beschikbaar voor telefoons met Android 6.0 of hoger. Het gaat om de nieuwe 'bedtijd'-tab in de Klok-app. Op de redactie is dit tabblad al zichtbaar.

Klok - bedtime feature

Bekijk het gif'je hier

Dit nieuwe 'bedtijd'-tabblad helpt je met het in slaap via kalmerende geluiden. Daarnaast kun je er je eigen dagelijkse slaap- en wektijden instellen om een consistent slaapschema aan te houden, en deze tijden eventueel aanpassen aan je agenda-afspraken van de volgende dag. Vóór je geplande bedtijd ontvang je een herinnering met de optie om kalmerende geluiden af te spelen via bijvoorbeeld Calm, Spotify of YouTube Music.

Ten slotte kun je, in de ochtend, wakker worden met je favoriete liedje of geleidelijk wakker worden met het Sunrise Alarm. Dat is een scherm dat na verloop van tijd helderder wordt en dat 15 minuten voor je wekker begint.

Als je na het bedtijd met je telefoon bezig blijft, krijg je te zien hoeveel tijd je hieraan hebt doorgebracht en welke apps de boosdoeners zijn.

Wat vind jij van nieuwe 'bedtijd'-tabblad in Google Klok? Ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..
Klok

Klok

Dit is de officiële Klok-applicatie van Google, eerder alleen te gebruiken was op enkele Nexus-apparaten. De applicatie biedt enkele basisfuncties zoals het kunnen ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk