10 Android-apps voor kinderen

10 Android-apps voor kinderen

Tablets voor de jongsten

Tablets zijn tegenwoordig veel te vinden in huishoudens en soms zijn er zelfs meerdere tablets per huishouden aanwezig. Waar deze vroeger voornamelijk werden gebruikt door wat oudere mensen en oudere kinderen lijkt het gebruik zich wat te verschuiven naar peuters en kleuters. Ontwikkelaars komen daarom ook steeds vaker met applicaties en spellen die speciaal zijn ontwikkeld voor deze doelgroep.

In deze applicaties ligt de nadruk vaak op het leren van bijvoorbeeld taal, rekenen, kleuren en geluid of wordt de nadruk gelegd op de hand-oog coördinatie, het geheugen of logistiek inzicht. Vaak zijn er ook zogenaamde 'parent dashboards' te vinden in de applicatie, waar een ouder precies in kan zien hoelang een kind de applicatie gebruikt heeft, op welke vlakken hij of zij zich heeft ontwikkeld en wat de interesse-gebieden van het kind zijn.

Kindertablets

Inmiddels zijn er ook verschillende tablets te koop die speciaal gericht zijn op kinderen, zoals de Archos Childpads of de Kiddypad. Deze tablets draaien op een vereenvoudigde en aangepaste versie van Android, bijvoorbeeld met grote iconen. Ook zijn de tablets vaak uitgevoerd in kekke kleuren en zijn ze bestand tegen vallen en stoten, zodat je je daar ook geen zorgen over hoeft te maken.

Natuurlijk zijn er ook applicaties en games te vinden in de Google Play Store die zich speciaal richten op deze jonge doelgroep en we hebben er dan ook een tiental onder elkaar gezet. Uiteraard zijn er nog veel meer apps en games te vinden en zijn er enkele ontwikkelaars die zich speciaal richten op het creëren van applicaties voor peuters en kleuters.

Kiddypad

Media zoeken

Ook is het vaak lastig om de juiste spellen, games en media te vinden voor kinderen, maar daarvoor zijn ook enkele applicaties in de Google Play Store te vinden zoals Snugger, waarmee je allerlei soorten kindermedia snel en eenvoudig kunt vinden. Om kinderen te 'beschermen' tegen applicaties die niet voor hen bestemd zijn kun je ook applicaties installeren, zodat je bijvoorbeeld eenvoudig in een kinderomgeving komt op de tablet.

Een nieuwe applicatie die hiervoor gemaakt is, is Play This 2 Play That (bedankt Gerrit). Het is een homescreenvervanger waarbij alleen door jou gekozen apps getoond worden in twee categorieën: educatief en spelletjes, waarbij je wat extra speeltijd kunt verkrijgen door de educatieve apps eerst te spelen. Ook KIDO'Z kid-modus is een bekende applicatie om snel een kindvriendelijke tabletomgeving te creëren.


Enkele bekende ontwikkelaars van kinderapps en -games zijn:
- Chocolapps, vooral bekend van vele interactieve verhalen, maar ook enkele spellen.
- GiggleUp, ontwikkelaar van tientallen waarvan er ook enkele besproken zijn.
- Shoto, bekend van de Juf Jannie-games en natuurlijk van de website

10 leerzame apps voor kinderen

1. Dieren puzzels voor kleuters

2. Slaap lekker

3. Kenny HD - Leren voor kleuters

4. Juf Jannie - seizoenen

--new-page--

5. Juf Jannie - Letters leren lezen

6. Mijn Meetkunde

7. Kleuterdoolhof 123 Gratis


Kleuterdoolhof 123 Gratis

8. Aap rekenen Gratis

9. Kleurplaten voor kids

10. Leer Klokkijken

Leer Klokkijken

Beschikbaarheid

De applicaties zijn te downloaden door op onderstaande knoppen te drukken. Sommige van de besproken applicaties zijn geheel gratis te gebruiken, waar voor andere een klein bedrag betaald moet worden. Vaak zijn er wel demo-versies te vinden, zodat je alvast enkele levels van een bepaalde kunt spelen en bekijken. Alle besproken apps werken op tablets, maar de meeste functioneren ook op smartphones.

Natuurlijk zijn er nog vele tientallen leerzame applicaties en spellen voor peuters en kleuters te vinden in de Google Play Store. Met welke applicaties vermaken jouw jongsten zich of ben je van mening dat tablets en zulke educatieve games niet helpen bij de ontwikkeling van een kind?

Kenny HD - Leren voor kleuters
Je moet Kenny, het vogel wat net uit zijn ei is gekropen op weg helpen naar de koekoeksklok. Maar aangezien hij niet kan vliegen moet jij voor hem wolkjes verzamelen ..

Meer info

Slaap Lekker
Wanneer je op zoek bent naar een leuk interactief voorleesverhaaltje voor kinderen, vind je er op Android een heleboel. Helaas zijn deze voorleesverhaaltjes bijna al ..

Meer info

Lees meer over:
Applicaties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer