De Kelderklasse-app: hilarisch eerbetoon aan het amateurvoetbal

De Kelderklasse-app: hilarisch eerbetoon aan het amateurvoetbal
Elke weekend betreden weer tienduizenden jongens en meisjes, mannen en vrouwen de voetbalvelden. Gelukkig zijn daar steeds vaker camera's bij aanwezig, want er gebeuren veel mooie dingen in de Kelderklasse.

De Kelderklasse

Voetbal is de grootste sport van Nederland en België. Het aantal clubs in de Lage Landen is niet te tellen en, elk weekend doorboren honderdduizenden noppen het zachte, drassige gras. Voor heel veel van deze amateurs is er geen carrière bij Ajax, Feyenoord of PSV weggelegd, en dat geeft ook niet want zij spelen voor het plezier.

Dat wil niet zeggen dat ze bij FC Bal op Dak 17 en vv Schubbekutterveen 3 niet met dezelfde passie spelen als een Wesley Sneijder of Eden Hazard. Plezier is dan wel belangrijk, maar winnen is nog beter, want dan smaakt het biertje in de kantine nog veel lekkerder. Elk weekend wordt er weer geschiedenis geschreven op de velden, of het nu om een fantastische goal gaat of een monumentale blunder. Sinds 2015 verzamelt de Kelderklasse al filmpjes met de beste blunders, tackles en missers van de amateurvelden. Die zijn nu verzameld in een app die je kan downloaden in de Google Play Store.

App

De app is net zo eenvoudig als het principe van de Kelderklasse zelf. Als je hem gedownload hebt, kan je direct aan de slag met het bekijken van de vele honderden filmjes en foto's. Die worden in een feed onder elkaar weergegeven met een begeleidende tekst. Linksboven ga je naar het menu waar je de verplichte zaken kunt vinden zoals de Algemene Voorwaarden, huisregels en een tool om zelf je filmpjes naar de Kelderklasse te sturen. Verder zijn er vier verschillende hoofdstukken in de app. Onder 'Nieuw' vind je de meest recente foto's en filmpjes, onder 'Voltreffers' de meest populaire, 'Klassiekers' dekt de lading vanzelf al, en als laatste is er een sectie voor je eigen favoriete filmpjes die je graag een keer opnieuw wil bekijken.

Kelderklasse

Als je een foto of filmpje selecteert kun je deze in portretmodus of landschapsmodus bekijken. Onderaan staan vier emoji's waarmee je snel kan reageren. Als je een commentaar wilt achterlaten, dan moet je eerst even inloggen, en dat kan snel via Google of Facebook. Bovenaan het scherm staan een aantal knoppen, waaronder: een knop voor het rapporteren van foute content, een deelknop, een knop voor het plaatsen van een opmerking en de ster om het filmpje onder je favorieten te plaatsen.

Kelderklasse

Beschikbaarheid

Deze app is voor alle voetballers, niet-voetballers en mensen die mooie en grappige dingen willen zien. De app van de Kelderklasse biedt urenlang kijkplezier. Als je ze eens wil proberen - en waarom zou je dat niet doen - klik dan op de onderstaande button. Veel plezier!

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Lees meer over:
Entertainment

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties