'Je kan straks in Google Meet samen muziek luisteren of spelletjes spelen'

'Je kan straks in Google Meet samen muziek luisteren of spelletjes spelen'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het lijkt erop dat Google Meet straks nog veel meer mogelijkheden krijgt. In de code van de laatste versie van de app is namelijk ontdekt dat je binnenkort muziek kunt streamen van Spotify, YouTube-video's kunt bekijken of games zoals UNO kunt spelen tijdens vergaderingen.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Van Google Meet naar Duo naar Meet

Zoals jullie weten gaat Google alle functies van Google Meet overzetten in de Google Duo-app. Vervolgens wordt de naam Google Duo omgedoopt in Google Meet. De eerste stappen van de overgang van Meet naar Duo naar Meet zijn inmiddels in gang gezet, en nu komen er nog een aantal nieuwe functies voor Google Meet aan. 9to5Google ontdekte in de nieuwste versie van Google Meet een aantal functies die het vergaderen via deze tool nog interessanter maken.

Integratie met Spotify, YouTube, UNO en meer

Zo is er ondersteuning voor Spotify, YouTube, UNO en meer apps onderweg naar Meet. Zodra deze nieuwe integraties zijn uitgerold, krijgen jij en de deelnemers aan de vergadering de mogelijkheid om tijdens vergaderingen muziek en video's van Spotify en YouTube af te spelen. Daarnaast kan je games zoals Heads Up!, UNO en Kahoot spelen en taken te beheren met GQueues.

Gerelateerde artikelen

Deze apps en games worden echter niet rechtstreeks in het videogesprek geïntegreerd. Het ziet ernaar uit dat je de bijbehorende app op je telefoon geïnstalleerd moet hebben. Vervolgens kan je deze dan 'live delen' met de mensen in de videovergadering. Helaas is deze integratie beperkt tot Google Meet op Android en kun je met Google Meet op een iPhone of de webversie van Meet niet deelnemen.

Het is niet duidelijk hoe Google Meet de media-apps zoals YouTube en Spotify synchroon houdt tussen deelnemers. Wel lijkt het erop dat je op afstand de stream of het spel kunt pauzeren of hervatten.

'Je kan straks in Google Meet samen muziek luisteren of spelletjes spelen'

Op dit moment hebben we geen verdere informatie over de aanstaande integratie. We verwachten meer te leren in toekomstige Google Meet-updates. We laten het je weten zodra we meer details hebben.

Gebruik jij Google Meet en zou jij één van deze integraties gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk