YouTube Music kan nu eindelijk muziek streamen op je Wear OS smartwatch

YouTube Music kan nu eindelijk muziek streamen op je Wear OS smartwatch

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het heeft jaren geduurd voordat Google YouTube Music naar Wear OS bracht, zodat smartwatch-bezitters muziek konden downloaden om later af te spelen. Helaas bleef het hierbij, muziek streamen via wifi of LTE was niet mogelijk. Daar komt nu verandering in, en zelfs deze week nog.

YouTube Music streamen op je Wear OS smartwatch

Google heeft namelijk in een bericht aangekondigd dat muziek van YouTube Music deze week via een Wear OS-smartwatch gestreamd kan worden. Uiteraard heb je dan wel een internetverbinding nodig via wifi of LTE. Je hoeft dus vooraf geen nummers en afspeellijsten te downloaden op je horloge, en je hoeft je telefoon niet meer bij je te hebben.

Wat je wel nodig hebt is een YouTube Music Premium-account en die kost 9,99 euro per maand. Er zijn ook abonnementen voor gezinnen en studenten. Als je een mobiele verbinding wilt gebruiken op je smartwatch, heb je een LTE-abonnement van je provider nodig.

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

Smart Downloads en tile

De app krijgt nog een nieuwe functie en die heet Smart Downloads. Met Smart Downloads worden de nummers die je op je horloge hebt gedownload, ververst wanneer het is verbonden met wifi. De Wear OS-app biedt tevens op maat gemaakte afspeellijsten op basis van je luistergeschiedenis.

Gerelateerde artikelen

Tenslotte kun je een nieuwe YouTube Music-tile op je Wear OS-smartwatch zetten. Hiermee heb je snel toegang tot je recent afgespeelde afspeellijst en de startpagina van de YouTube Music-app.

Deze nieuwe functies komen goed van pas nu Google zijn Pixel Watch op I/O 2022 geteased heeft. Deze smartwatch zal dit najaar verschijnen naast de Google Pixel 7-serie. Google hoopt tevens dat er meer apps geschikt gemaakt worden voor Wear OS. Nog een Wear OS-smartwatch die vermoedelijk in de zomer zal worden aangekondigd is de Samsung Galaxy Watch 5.

Heb jij een YouTube Music Premium-abonnement en een Wear OS-smartwatch? Ga je muziek streamen vanaf je horloge? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Meer artikelen over YouTube Music

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk