'Deze app synchroniseert Android en iPhone met Windows-pc'

'Deze app synchroniseert Android en iPhone met Windows-pc'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De nieuwe 'Unison'-app van Intel maakt het mogelijk om zowel Android-telefoons als iPhones met Windows 11 te verbinden. Via je pc kan je dan bellen, berichten verzenden, bestanden uitwisselen, meldingen lezen en foto's synchroniseren. De app werkt voor bepaalde apparaten met Windows 11.

Intel Unison

Heel wat mensen gebruiken een iPhone, een Android-telefoon en een Windows-pc door elkaar. Het is daarom ook handig wanneer deze platformen vlot met elkaar samenwerken, maar dat is helaas niet altijd het geval. iPhones werken prima samen met Mac-computers, maar het is minder evident om deze telefoons te synchroniseren met een Windows-pc. Dat werkt ook niet met de Telefoonkoppeling-app van Microsoft.

De Intel Unison-app vormt wel een brug tussen iOS, Android en Windows 11. De app is beschikbaar op al deze platformen en je kan Android- en iOS-apparaten met een Windows-pc synchroniseren. De mogelijkheden voor gebruikers ongeveer overeen met die van Telefoonkoppeling. Met Unison kan je bellen via je pc, bestanden uitwisselen, telefoonmeldingen lezen, je smartphone-foto's bekijken en berichten versturen.

Beschikbaarheid

Er is helaas één stevige adder onder het gras. De Intel Unison-app is in principe alleen compatibel met Intel Evo-laptops. Alleen heeft Windows Central alvast ontdekt dat de app ook te installeren is op sommige andere Windows 11-apparaten, waaronder laptops die werken met een chipset van Qualcomm. We hebben op de redactie zelf geprobeerd om de app te installeren op onze Windows-laptops, maar zonder succes.

Gerelateerde artikelen

Intel heeft volgens PC Mag wel de ambitie om zijn Unison-app op veel meer systemen te laten werken in 2023, onder meer op apparaten van Lenovo, HP en Acer. Om de dienst te gebruiken, moet je de Android- of iOS-app installeren evenals de Unison-app uit de Microsoft Store. Op dit moment kan je slechts één telefoon tegelijk koppelen met Windows 11.

Kan jij de Unison-app al gebruiken op jouw Windows 11-pc? En vind je de tool handiger dan Telefoonkoppeling van Microsoft? Misschien zijn er nog andere diensten die je kan aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties.

Intel® Unison™

Intel® Unison™

Heel wat mensen gebruiken een iPhone, een Android-telefoon en een Windows-pc door elkaar. Het is daarom ook handig wanneer deze platformen vlot met elkaar samenwerke ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk