Google Translate herkent straks automatisch talen en toont direct vertaling

Google Translate herkent straks automatisch talen en toont direct vertaling

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Instant Camera Google Translate

Google toonde op zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie een nieuwe Instant Camera-feature voor Google Lens waarmee het mogelijk is om tekst in een oogopslag te vertalen. Lens kan de taal van een tekst onmiddellijk herkennen en toont onmiddellijk de vertaling als een weergave bovenop de oorspronkelijke tekst en met eenzelfde lettertype. Vroeger kon je in lens tekst wel vertalen, maar daarvoor moest je tikken op Google Translate om een eenvoudige vertaalde transcriptie te zien van de tekst die de camera had vastgelegd.

Google werkt nu ook aan een implementatie van de feature voor Google Translate. De feature werd door 9To5Google ontdekt in de code van versie 5.29 van de app, maar de feature is voorlopig nog niet live. Met Instant Camera komt er een verbetering voor de huidige live-vertaling van Googles populaire vertaalapplicatie. Het wordt daarmee mogelijk om een taal te herkennen en in een oogopslag de vertaling te tonen bovenop de oorspronkelijke tekst. Vandaag moet je in de app zelf de taal selecteren die je wil vertalen.

Verder gaat Google ook de kwaliteit van de vertalingen verbeteren. Als je nu de camerafunctie gebruikt in Translate, zie je de overlay van tekst de hele tijd veranderen en je krijgt soms de vreemdste vertalingen van woorden te zien.

Beschikbaarheid

De feature voor Lens is beschikbaar in 100 verschillende talen en we verwachten dat ook Translate daarom meer talen zal ondersteunen met zijn camerafunctie. Het is nog niet bekend wanneer gebruikers met de nieuwe Instant Camera aan de slag kunnen, maar het lijkt erop dat de ontwikkeling al vrij ver gevorderd is.

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk