Instagram wordt veiligere plaats voor kinderen en jongeren

Instagram wordt veiligere plaats voor kinderen en jongeren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Volwassenen kunnen straks op Instagram alleen berichten sturen naar jongeren onder de 18 jaar die hen volgen. Daarnaast gebruikt het sociale netwerk kunstmatige intelligentie om de leeftijd beter in te schatten van gebruikers die een account maken.

Instagram-veiligheid

Instagram heeft bekend gemaakt dat het met nieuwe maatregelen komt die tieners beschermen op het platform. Allereerst komt er een beperking voor directe berichten, want volwassenen kunnen niet langer zomaar berichten versturen naar tieners. De persoon die jonger is dan 18 jaar moet de volwassene daarvoor eerst volgen.

Verder komen er ook veiligheidsmeldingen die jongeren te zien krijgen in gesprekken met volwassenen, en die verschijnen wanneer de volwassene zich verdacht gedraagt. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer hij een groot aantal berichtverzoeken verstuurt naar jonge gebruikers. Kinderen krijgen dan in de pop-up-melding de mogelijkheid om die persoon te blokkeren of zijn gedrag te rapporten. Ze krijgen ook andere veiligheidstips zoals het advies om niet te antwoorden op berichten die vervelend zijn of op dingen die hen oncomfortabel doet voelen.

Instagram wordt veiligere plaats voor kinderen en jongeren

Leeftijdsbeperking

Anderzijds heeft het sociale netwerk van Facebook ook een nieuwe methode aangekondigd waarmee het wil verhinderen dat gebruikers die te jong zijn een account maken op Instagram. Je mag zo'n account aanmaken als je 13 jaar of ouder bent, maar niet iedereen houdt zich daaraan. Instagram wil nu naar eigen zeggen een nieuwe technologie inzetten die leunt op kunstmatige intelligentie en machinelearning om dat beleid beter te handhaven. Al deelt het geen precieze details over de werking van het systeem.

Tieners die aan de slag gaan met Instagram worden nu ook vanaf het begin aangemoedigd om een privéaccount te maken in plaats van een publiek profiel. Op die manier kunnen anderen hun foto's alleen zien zodra ze goedkeuring hebben gekregen.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe functies worden in de komende weken uitgerold in een beperkt aantal landen en daarna maakt Instagram ze wereldwijd beschikbaar. Is het een goede zaak dat Facebook de touwtjes strakker in handen neemt op Instagram? Misschien zijn er nog andere manieren om de veiligheid op het sociale netwerk te verbeteren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk