Instagram wil je leeftijd verifiëren met een video-selfie

Instagram wil je leeftijd verifiëren met een video-selfie

Instagram introduceert een nieuwe manier voor leeftijdsverificatie met behulp van videoselfie en kunstmatige intelligentie. Deze leeftijdsverificatie wordt momenteel getest in de Verenigde Staten.

Instagram
Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

Meer info

Instagram videoselfie om je leeftijd te controleren

Als je nu je geboortedatum in je Instagram-account aanpast, moet je deze op drie manieren verifiëren. Er is een eenvoudige, waarbij je een foto van je identiteitsbewijs maakt en deze naar Instagram stuurt. Maar Instagram heeft nu twee extra methoden aangekondigd via zijn blog. De eerste is een video-selfie. Zodra de videoselfie is gemaakt, zal Meta met behulp van het bedrijf Yoti en kunstmatige intelligentie, bekijken of de persoon aan de leeftijdseisen voldoet om gebruik te kunnen maken van Instagram. De software neemt een video van je gezicht vanuit meerdere hoeken op om je gelaatstrekken te analyseren en je leeftijd in te schatten.

Hoe de software dat doet, is niet bekend. Het is wel bijzonder om aan de hand van een gezicht te kunnen zien of iemand 12 jaar oud is of net 13 jaar geworden is. Yoti lijkt de code echter te hebben gekraakt, want de code is geverifieerd door het Age Check Certification Scheme en goedgekeurd door een Duitse regelgever voor wat betreft de accuraatheid.

Verder zou de software van Yoti iemands identiteit niet moeten kunnen herkennen en gegevens die worden gebruikt om de leeftijd te verifiëren, worden verwijderd direct nadat de controle is uitgevoerd.

Iedereen moet ten minste 13 jaar of ouder zijn om een Instagram-account te mogen maken (in sommige landen kan deze leeftijdslimiet hoger liggen). Accounts die iemand onder de 13 jaar vertegenwoordigen, moeten in de bio van het account duidelijk vermelden dat het account wordt beheerd door een ouder of beheerder. Als je kind jonger is dan 13 en een account heeft gemaakt dat niet wordt beheerd door jou of een beheerder, kun je hem/haar laten zien hoe hij/zij het account kan verwijderen.  

Instagram-beleid omtrent minimale leeftijd

Ben je geen fan van deze methode, en ben je niet bereid om 2 dagen te wachten voordat een mens je identiteit controleert, dan is er nog een andere optie. Deze heet 'Social Vouching' en daarmee geef je Instagram toestemming om contact op te nemen met door jou gekozen gemeenschappelijke vrienden. Zij kunnen dan bevestigen dat je niet liegt over je leeftijd. Ze moeten wel ouder zijn dan 18 jaar, en kunnen niet tegelijkertijd voor iemand anders instaan.

Deze nieuwe verificatiemethoden worden momenteel getest met Instagram-gebruikers in de VS. Ze zullen vermoedelijk later ook in andere landen worden uitgerold. Wat vind jij van de videoselfie en Social Vouching? Laat het ons weten in de reacties.

Lees meer over:
Kinderen Instagram

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties