Instagram wil dat je vaker pauze neemt van Instagram

Instagram wil dat je vaker pauze neemt van Instagram

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Is doomscrollen op social media voor jou business as usual? Oftewel, zit je vaak veel te lang door je Instagram-tijdlijn te scrollen? Dan schiet Instagram je straks zelf te hulp met een nieuwe functie die voornamelijk voor tieners bedoeld is.

Instagram-pauze inlassen

Op sociale-mediaplatforms zoals Instagram is het gemakkelijk om in de val van doomscrolling te trappen. Interessante inhoud blijft de hele tijd opduiken in de feed, en tenzij je bewust je gebruik bijhoudt, breng je vaak veel meer tijd door in de app dan je zou willen toegeven. Instagram is zich terdege bewust van deze 'bijwerking' die zijn app heeft op gebruikers, en wil je helpen met de functie 'Take a Break'.

Gerelateerde artikelen

Instagram-topman Adam Mosseri laat op Twitter weten dat het bedrijf momenteel de functie 'Take a Break' aan het testen is. Met deze functie kun je in de app aangeven om de hoeveel tijd je een melding wil ontvangen die je wijst op de hoognodige Instagram-pauze. De melding moet je aanmoedigen om "even de tijd te nemen om te resetten door Instagram te sluiten". Je kan ook suggesties krijgen als: "Haal een paar keer diep adem, schrijf op wat je denkt, luister naar je favoriete nummer, doe iets op je takenlijst."

“Uiteindelijk weet je wat het beste voor je is als het gaat om hoe je de app gebruikt. En we willen ervoor zorgen dat we je tools bieden om Instagram om te vormen tot wat voor jou werkt", zegt Mosseri in de video in de tweet. De topman geeft aan dat de functie ergens in december naar Instagram komt. De functie kun je dan inschakelen in de app en een woordvoerder van Instagram liet aan The Verge weten dat het "tieners een melding zou sturen waarin ze worden aangespoord om de functie in te schakelen".

Instagram is niet de enige die je wil behouden voor teveel schermtijd. Zo heeft YouTube al een tijdje een functie die je eraan herinnert dat je even pauze moet nemen. Daarnaast kan de slimme 'Werkdag'-routine van Google je ook helpen om wat vaker te rekken en te strekken.

Wat vind jij van deze pauzemelding in Instagram? Vertel het in de reacties onder dit artikel.

Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk